HOROSKOP

Kaj nam prinaša ples planetov v novembru?

Mojca Gregorčič
8. 11. 2018, 20.50
Deli članek:

Obeta se nam astrološko izjemno dinamičen in pester mesec, a roko na srce: le v katerem mesecu ni raznoraznih preobratov in sprememb?

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Letošnji november smo začeli z upadajočo Luno v levu, a že v drugem tednu, natančneje 7. novembra, bomo imeli mlado Luno v škorpijonu. Glavnina astrološkega dogajanja bo prav v obdobju Lunine rasti. Med mlado in polno Luno, torej v obdobju njene rasti, si bosta najpomembnejše vloge izmenjaje podajala Venera in Merkur.

Za začetek

Za prvo spremembo poskrbi planet nenadnih in nenadejanih sprememb – Uran, ko bo v svojem retrogradnem gibanju na dan mlade Lune, 7. novembra, prestopil v znamenje ovna in malce pospešil celotno dogajanje. V spremembah mu 9. novembra sledi planet Jupiter, največji dobrotnik med vsemi planeti, ko vstopi v znamenje strelca, znamenje svojega doma, nam pa prinaša optimizem in rast na področjih življenja, ki so opisana skozi naše osebne astrološke hiše v znamenju strelca.

Druga polovica

Petnajstega novembra se bo nato Venera, planet odnosov, ljubezni in vsega lepega, končno obrnila v direktno gibanje, nam pa prinesla malce več miru in medsebojnega razumevanja. Do 3. decembra jo bo gostilo znamenje tehtnice, kjer je Venera močna, spravljiva, a velikokrat neodločna, a takoj v začetku decembra sledi popoln preobrat, ko prestopi v znamenje škorpijona – konec prizanesljivosti in želje po skladnosti in sožitju. Harmonični odnosi v času decembrskih praznikov bodo zgolj pobožna želja, ko bomo trdno in nepopustljivo stali vsak na svojem bregu.

Tretja značilnost

Nato 16. novembra sledi prehod Marsa v znamenje rib; ta planet, ki je odgovoren za akcijo in tekmovalnost ter opisuje našo osnovno energijo, nenadoma obstane, se obrača k sebi in raziskuje, postane le bežna slika samega sebe. 17. novembra se še zadnjič letos poda na vzvratno, retrogradno pot planet Merkur, ki je odgovoren za komunikacijo, promet in tehnologijo. V svoji počasnosti, a temeljitosti bo vztrajal do 5. decembra. O njegovi retrogradnosti že veliko veste, a naj še enkrat omenim, da se v tem času ne dogovarjamo na novo, ne podpisujmo novih pogodb in ne kupujemo novih stvari, še posebej bodimo pozorni v prometu in ne jezimo se, ko nam jo zagode tehnika. Sonce 23. novembra prestopi v znamenje strelca in prinese optimizem in upanje, je prvi napovednik bližajočih se prazničnih dni v decembru.