Zanimivosti

5 zapovedi, ki bodo dnevno sobo spremenile v vaše najljubše zatočišče

Oglasno sporočilo
5. 11. 2018, 16.46
Posodobljeno: 1. 8. 2023, 08.57
Deli članek:

Dnevna soba je središče vsakega doma. Je prostor, namenjen sprostitvi po napornem dnevu, druženju in zabavi. V hladnih dneh, ki prihajajo, bomo v dnevni sobi preživeli še več časa. Da bodo v njej uživale vse generacije, razmislite o naslednjih nekaj predlogih ...

Promocijsko gradivo
Telemach predstavlja nove EON pakete!

1. Izberite prave barve

Odločite se za barve, ki niso zgolj trendovske, ampak vas navdajajo tudi s prijetnimi občutki. Dnevna soba naj bo toplih, zemeljskih barv. Preveliki kontrasti in premočne barve niso najbolj priporočljive, saj so utrudljive in se jih lahko hitro naveličamo, medtem ko so tople zemeljske barve bolj nevtralne in pričarajo občutek zračnosti.

2. V ospredju naj bo udobje

Ker največ časa v dnevni sobi prebijemo na sedežni garnituri, poskrbite, da bo ta čim udobnejša. Da bo primerna tako za sedenje kot ležanje, jo lahko dodatno olepšate z okrasnimi blazinami. Dnevnega prostora ne natrpajte s težkim in visokim pohištvom, saj prostor ne bo dihal.

Promocijsko gradivo
Telemach predstavlja nove EON pakete!

3. Poigrajte se s svetlobo

Prava svetloba lahko pomembno vpliva na ozračje v prostoru, zato previdno izberite svetila. Naj glavni vir svetlobe ne bo preveč agresiven, za razsvetlitev bralnega ali delovnega kotička pa je pomembno imeti neposreden svetlobni vir. Uporabite lahko namizno ali stoječo svetilko.

Promocijsko gradivo
Telemach predstavlja nove EON pakete!

4. Težišče prostora je televizor

Težko si zamislimo dnevno sobo brez televizorja in odslej je ta lahko še pametnejši, boljši in hitrejši! Telemach je namreč poskrbel za pravo revolucijo na področju gledanja televizije, saj je predstavil največjo tehnološko inovacijo v regiji, ki bo vašo dnevno sobo spremenila v središče zabave in dogajanja. Razvili so EON Smart Box - prvi pametni sprejemnik pri nas, ki združuje televizijske vsebine z digitalnimi storitvami in aplikacijami Android TV, s čimer vsak televizor spremeni v pametni televizor. Z novim sprejemnikom EON Smart Box lahko na svojem televizorju uporabljate vse napredne funkcionalnosti televizije EON in storitve platforme Android TV.

Promocijsko gradivo
Telemach predstavlja nove EON pakete!

Sprejemnik EON je opremljen z novim daljinskim upravljalnikom, ki je osvojil prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot. Ponaša se s tehnologijo Bluetooth in glasovnim iskanjem, kar bo bistveno olajšalo iskanje vsebin. Na vseh napravah ponuja enako število televizijskih programov in vsebin na zahtevo, ki jih je v EON-ovi knjižnici več kot 12.500. In kar je najboljše - EON je na voljo vsem prebivalcem Slovenije, ne glede na to, ali se nahajajo v Telemachovem omrežju ali ne.

Promocijsko gradivo
Telemach predstavlja nove EON pakete!

5. Ne pozabite na domačnost

Harmonija v dnevni sobi bo popolna, če bo prostor odražal vaš slog in spomine. Izberite dekoracijo, ki je pri srcu vsem življenjskim članom. Da bo ta karseda osebna, ne pozabite na družinske fotografije, medalje, priznanja in spominke s potovanj, ki vzbujajo prijetne spomine.