RAZVAJAJTE SE

Domači lepotni rituali povečajo samozavest

Tea Dečman
4. 11. 2018, 20.51
Deli članek:

Čeprav vsaka ženska na svoj način neguje lepoto, so nekateri lepotni rituali tako univerzalni, da so primerni za vse ženske, ki redno skrbijo za svoje telo.

Dreamstime
Pri negovanju se prepustite domišljiji in brez zadržkov preizkusite nove recepte.

Če (še) niste navdušene nad kopanjem v kadi, je tako morda le zato, ker še niste izkusile čisto prave rajske kopeli. Zanjo ni dovolj le nekaj vroče vode in ščepec kopalne soli, temveč si boste morale vzeti čas – tako za pripravo kopeli in pravega vzdušja (na primer s svečkami in umirjeno glasbo) kot za tiste svete trenutke, ko imate končno čas zase. Pri pripravi kopeli se prepustite domišljiji in brez zadržkov preizkusite vse tiste recepte in nasvete, ki ste jih prebrale v revijah, na spletu ter so vam jih zaupale prijateljice ali celo babice. Ste se že kdaj namakale v kopeli, polni lističev vrtnice, sivke ali katerega drugega zdravilnega zelišča? Če vas motijo koščki rastlin, lahko skuhate nekaj litrov zeliščnega čaja in tega dodate kopeli. Lističe vrtnic pa le dodajte kopeli, zagotovo se boste počutile kot kraljice.

Dreamstime
Ste že preizkusile Kleopatrino kopel v mleku? Dovolj je že liter mleka, ki ga dodate kopeli.

DARILO ZA DUŠO

Občutek golega telesa v vodi sprošča mišice in hkrati pomirja dušo, ki se še zelo dobro spominja časa, ko ste plavali v maternici. Poleg tega vas ta nežen obred samoljubja spodbuja k sprejemanju in občudovanju lastnega telesa ter tako skrbi za vaše zdravo samospoštovanje. Ljudje, ki imajo težave s sprejemanjem lastnega telesa, se namreč ne le težko pogledajo v ogledalo, temveč se tudi neradi dotikajo telesa in kopajo.

POSEBEN DAN ZA NEGO

Vsaj enkrat na mesec (če vam ne uspe enkrat na štirinajst dni) si privoščite dan (ali vsaj popoldan) domače salonske nege. Dan, ko poskrbite za piling ali glineno oblogo tako obraza kot telesa. Ko svoji koži in lasem privoščite bogato negovalno masko, ki jo lahko pripravite tudi same doma. Dan, ko si pobarvate lase in poskrbite za odstranitev vseh nadležnih dlačic. Morda si tokrat uredite novo in drzno intimno pričesko, o kateri ste do zdaj le brale v reviji? Seveda ne smete pozabiti tudi na nego nohtov in obvezno lakiranje tako na rokah kot nogah. Kot v pravem salonu si za vsak opravek vzemite dovolj časa in ne hitite ter si pri nanosu krem in olj privoščite tudi samomasažo. To je vaš dan, ki ga brez slabe vesti posvetite negi telesa; to se vam bo vsako minuto trikratno povrnilo – z negovano lepoto, ki vedno sije bolj in lepše kot zanemarjena lepota.