NAGRADNA IGRA

Delite ga le s prijatelji in zasijte od ponosa …

Oglasno sporočilo
22. 11. 2018, 09.58
Posodobljeno: 22. 11. 2018, 09.59
Deli članek:

… ko ga boste kot gostitelj rezali pred svojimi gosti. Samo eden je namreč tisti pravi, kraški pršut. Samo eden je, ki vsebuje evropski simbol kakovosti in ima zaščiteno geografsko označbo.

Oglasno sporočilo
Kraški pršut je samo eden.

Ponosni, da je naš!
Kraški pršut je eden in edini. Zato je prav, da smo nanj ponosni. In kot tak nosi evropski simbol kakovosti, ima zaščiteno geografsko označbo (ZGO). To pomeni, da kraški pršut spada med živila, ki izvirajo iz določene regije, kraja ali države in jih odlikuje posebna kakovost, sloves ali druge posebnosti.

Delite ga le s prijatelji, z ljubeznijo!
Kraški pršut je edinstvena slovenska tradicionalna kulinarična mojstrovina, ki je sloves pridobila s svojim izjemnim okusom, vrhunsko kakovostjo in odličnimi senzoričnimi lastnostmi. Kombinacija skrbno izbranega mesa in podnebnih posebnosti je spodbudila žilav značaj naših prednikov, da so ustvarili suhomesnato specialiteto, ki navduši tudi najzahtevnejše jedce.

arhiv Sveta24
Rezanje kraškega pršuta

Vrhunska dobrota s Krasa
Pri kraškem pršutu morajo vse proizvodne faze, vključno s pakiranjem, potekati znotraj označenega proizvodnega območja. Pri lažjih stegnih traja celoten proces proizvodnje najmanj 12 mesecev, pri težjih stegnih se čas ustrezno podaljša. Tako lahko samo proizvajalci, ki zagotavljajo skladnost s predpisanimi pogoji, lahko svoje izdelke označijo z zaščitenim imenom »kraški pršut«.

Poleg kraškega pršuta nosita zaščiteno geografsko označbi še dva izdelka s slovenskega Krasa. To sta kraška panceta in kraški zašink.

Zaščiteno ime kraški pršut in evropski simbol kakovosti potrošnikom jamčita, da so bili med proizvodnjo upoštevani vsi predpisi in izpolnjene vse zahteve, kar dokazuje tudi certifikat neodvisnega certifikacijskega organa – zato je kraški pršut pristen in izdelan po najvišjih kakovostnih standardih.

Več informacij o kraškem pršutu in projektu na spletni strani in Facebook strani Festival kraškega pršuta.

Oglasno sporočilo
Ponosni, da je naš.

NAGRADNA IGRA:

Kraški pršut. Ponosni, da je naš. Lahko je tudi vaš.
Kraški pršut je najboljši, ko ga delimo z vsemi, ki cenijo njegovo edinstvenost. Zato bomo enega med vami nagradili s pravim kraškim pršutom.

Kako je lahko vaš?
1. Obiščite spletno stran  --> TUKAJ.
2. Oglejte si video EVROPSKA KAKOVOST. KRAŠKI PRŠUT. Ponosni, da je naš.
3. Odgovorite na nagradno vprašanje.

Nagradna igra traja do 1. decembra 2018, ko bodo izžrebali in objavili nagrajenca.

Oglasno sporočilo
Program, financiran s prispevkom Evropske unije

***
GIZ Mesne industrije Slovenije je neodvisna in samostojna pravna oseba, ki je od leta 1999 dalje aktivno vpeta v dogajanje na slovenskem trgu mesa in mesnih izdelkov. katere cilj je pospeševati pridobitno dejavnost članov ter izboljševati in povečevati rezultate panoge. Osnovna dejavnost GIZ-a je zastopanje interesov članic, oblikovanje stališč in predlogov v odnosu do državnih organov, med deležniki v mesno predelovalni verigi in sodelovanje z nevladnimi organizacijami in evropskimi panožnimi zvezami.
GIZ Mesne industrije Slovenije je gospodarsko združenje odprtega tipa. Vanj se lahko včlanijo pravne osebe, katerih osnovna dejavnost je zakol živine ter proizvodnja in predelava mesa in mesnih izdelkov. Članice se pred pristopom zavežejo, da bodo spoštovale KODEKS članstva, ki zagotavlja, da bodo trajnostno gradile ugled slovenske mesne panoge, spoštovale visoke etične, trženjske in kvalitativne standarde in bodo vrednote, na katerih temelji zaupanje potrošnikov, postavile na najvišje mesto vrednostne lestvice.