Menjava baterije

Namerno upočasnjujejo delovanje telefonov iPhone?

Oglasno sporočilo
18. 9. 2018, 07.00
Deli članek:

Tudi velikani, kot je Apple, priznavajo napake. Dolgo časa se je govorilo, da podjetje Apple namerno upočasnjuje delovanje svojih telefonov iPhone, da bi povečali prodajo novih modelov. Ker so bile govorice vedno glasnejše, uporabniki pa so tarnali nad cenami novih baterij, je podjetje izdalo tudi uradno pojasnilo in opravičilo vsem svojim uporabnikom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Do zdaj so uporabniki Apple iPhone telefonov zadevo reševali tako, da so preko spleta kupovali neoriginalne baterije, kar pa se je kasneje seveda izkazalo za zgrešen nakup. Za več informacij smo se z vprašanji obrnili na podjetje PRO SERVIS iz Ljubljane, ki je uradni Apple servis.

Kakšne posledice ste opazili pri uporabi neoriginalnih Apple baterij?

Pri uporabnikih neoriginalnih Apple baterij smo opazili predvsem, napihovanje baterij, pri čemer lahko pride do poškodb aparata. S testiranjem baterij preko Apple programske opreme smo opazili, da je kapaciteta baterije in s tem posledično tudi čas pripravljenosti telefona bistveno manjši kot pri originalni bateriji.

Kaj bi priporočali uporabnikom starih baterij, katere izjava podjetja Apple naslavlja in vsem ostalim uporabnikom, ki so že kupili replike originalnih baterij?

Kot opravičilo je Apple znižal cene originalnih baterij, ki veljajo do decembra 2018 zato bi vsem uporabnikom originalnih baterij predlagali menjavo baterije. Vsem ostalim z neoriginalno baterijo pa svetujemo, da se oglasijo pri nas in zamenjajo baterijo po ugodni ceni. Akcijske cene baterij veljajo za naprave iPhone SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X.

Promocijski material
PRO Servis

Kateri so še pogosti servisni posegi v same telefone?

Največ servisnih zahtevkov je za delovanje mikrofona ali zvočnika, kar se reši z enostavnim servisnim posegom. Smo pa v zadnjem času opazili povečanje števila telefonov, ki na uradni servis pridejo z vgrajenimi neoriginalnimi deli, kar oteži pooblaščen servis. Strankam predlagamo, da se najprej oglasijo pooblaščenih servisih, saj bo strošek popravila nižji.

Vse to nam je zaupal Miha Mušič, Apple serviser v podjetju PRO SERVIS.

Za kaj se je pravzaprav šlo, lahko preberete na uradni strani podjetja Apple: KLIKNITE TUKAJ: Delovanje iPhone baterije.