Zanimivosti

Poudarite svoje oči z dvojnim nanosom

Tea Dečman
8. 9. 2018, 12.00
Posodobljeno: 8. 9. 2018, 12.13
Deli članek:

Zapeljiv pogled, ki deluje kot magnet, naredijo ravno dolge, bogate in privihane trepalnice. A za tak učinek je trebamaskaro pravilno uporabiti.

Dreamstime
Če si želite točno določen učinek, kupite temu namenjeno maskaro.

Obstajajo »vsemogočne« maskare, ki obljubljajo debele, poudarjene, »kilometer« dolge trepalnice z enim samim dotikom krtačke. Vendar jih strokovnjaki odsvetujejo. Ena maskara lahko vsebuje le omejeno količino učinkovin, saj so formule po navadi takšne, da je za eno korist treba žrtvovati drugo. Če si želite točno določen učinek, kupite temu namenjeno maskaro. Voski v maskari za privihane trepalnice dvignejo in ukrivijo ravne trepalnice, najlonska vlakna jih podaljšujejo, pomembna pa je tudi oblika krtačke – če je velika in gosta, bodo takšne tudi trepalnice. Krtačka s kratkimi in ločenimi plastičnimi ščetinami pa trepalnice med seboj ločuje.

Črna za vsako

Vsaka lahko nosi črno maskaro, celo blondinka. Glavni namen maskare je namreč poudariti obliko oči in trepalnice. Predvsem pa mora biti vidna, sicer si je nima smisla nanašati. To pa še ne pomeni, da ne smete eksperimentirati z barvami. Kanček vijoličaste je lahko enkraten na zelenih, modrih ali lešnikovih očeh, medtem ko sta modra in zelena maskara odličen kontrast rjavim očem.

Izjemoma vodoodporna

Vodoodporna maskara je preveč trdovratna, da bi si jo odstranjevali vsak dan (močno je treba drgniti, da jo odstranite, pri čemer si lahko polomite trepalnice), zato jo uporabite le, kadar je res nujno. Recimo na poroki najboljše prijateljice, za na plažo ali v bazen.

Zapeljivost in polnost

Po vihanju trepalnic si na zgornje in spodnje trepalnice nanesite maskaro za podaljševanje trepalnic. Zatem na korenine nanesite maskaro za volumen. Na koncu si namažite še najtanjše trepalnice v kotičkih, saj to na videz podaljša oči. Med prvim in drugim nanosom počakajte, da se maskara temeljito posuši.

Puder za bujnost

Da bodo trepalnice resnično bujne, si jih pred nanosom maskare napudrajte. Uporabite otroški puder in vatirano palčko.

Grudice

Če na trepalnicah nastajajo grudice, jih odstranite s čisto gobico (s kakršno nanašate senčila za veke), dokler je maskara še vlažna.

Da se ne razmaže

Madežem maskare na vekah se lahko izognete tako, da si pred nanosom maskare na veko, tik ob rob trepalnic, položite kakšno staro vizitko ali žlico.