Astrološka napoved

To o vladi Marjana Šarca pravijo planeti

Simon Rosc
17. 8. 2018, 20.00
Deli članek:

O tem, kaj o Šarčevi druščini kažejo zvezde, smo govorili s priznanim astrologom Bernom Jurečičem.

STA
Marjan Šarec, Alenka Bratušek, Dejan Židan, Karl Erjavec, Miro Cerar

Na Jurečiča smo naslovili kup vprašanj v zvezi z novo vlado, a vsega se ne da napovedati, če ni znan točen čas prisege. A nekaj odgovorov smo kljub temu dobili, vsaj za pokušino.

 »Če bi datum za proglasitev izbirali astrologi, ta dan ne bi prišel skozi sito kvalifikacij, a tu se ne da nič storiti.« 

DATUM NE BI PRIŠEL V OŽJI IZBOR

Današnji datum, na katerega so poslanci odločali o novi vladi naše podalpske državice, ni ravno najboljši; še več, kot pravi Jurečič, če bi ga izbirali astrologi, sploh ne bi prišel skozi sito kvalifikacij: »Nova vlada bo jutri rojena po precej dramatičnih tednih, v katerih se je dogajalo marsikaj, od drame do preobratov. Če bi datum za glasovanje izbirali astrologi, ta dan ne bi prišel skozi sito kvalifikacij, a tu se ne da nič storiti."

PS
Priznani astrolog Bern Jurečič

Z ENO BESEDO: DOGOVARJANJA

Kako pa bo delovala vlada Marjana Šarca? Predvsem bi to, če povzamemo odgovor astrologa, lahko opisali s precej premišljevanja in dogovarjanja. Napoveduje namreč, da se bo tudi ta vlada veliko ubadala sama s seboj: »Sonce v Levu ni slaba stvar, bolj pa njegov osamljeni položaj, zaradi česar se bo ta vlada zelo veliko ubadala sama s seboj. To v preteklosti ni bila redkost, tokrat se lahko zgodi, da bo po sili razmer (razmerja v vladi) morda bolj premislila o potezah, kot so prejšnje. K temu jo bo nedvomno silil Merkur, ki se bo na svoji poti obrnil v soboto navsezgodaj. Pogovor, dogovor, usklajevanje, dodelava potankosti, sitnarjenje in posledično spreminjanje odločitev za konsenz – to ni samo posledica že znanih preobratov v procesu sestavljanja vlade, ampak tudi Merkurja, ki bo imel zdaj nekaj dni 'status' stacionarnega, za to pa so natančnost, doslednost in skrb za izvajanje ne samo značilne, ampak tudi nujne, če naj bi zadeva sploh tekla. Brez kljubovanja seveda ne bo šlo.«

»Dobro sodelujoča Saturn in Uran pomenita odlično možnost sprejemanja daljnosežnih odločitev za pomembne spremembe.«

KLJUB VSEMU NEKAJ SVETLIH TOČK

Čeprav datum ni najbolj po meri in naj bi bilo precej dogovarjanja, morda celo kompliciranja, vseeno ni vse tako črno, kot se zdi na prvi pogled. Jurečič napoveduje tudi ugodne položaje planetov, ki bi lahko omogočili odločilne premike. »Vsekakor velja posebej omeniti nekaj odličnih potencialov tega časa, na primer dobro sodelujoča Saturn in Uran, ki pomenita odlično možnost sprejemanja daljnosežnih odločitev za pomembne spremembe. Ta potencial je nedvomen, vprašanje pa je, v kolikšni meri ga ta vlada lahko izkoristi. V tem kontekstu se prej omenjeno 'kompliciranje' ne zdi več tako nemogoča zadeva. Zato bodimo optimisti in zaželimo vladi, da svoje možnosti izkoristi čim bolje – v svoje in naše skupno dobro,« je zaključil Jurečič.

sta
Marjan Šarec, Luka Mesec

VELIKO PREMIŠLJEVANJA JE VIDETI TUDI PRI ŠARCU

Že pretekli teden smo objavili astrološko analizo Marjana Šarca, ki pa je precej podobna današnji, ki zadeva morebitno novo vlado. Tudi Šarec naj bi vse preveč analiziral situacije, je dejala priznana numerologinja Blanka Pušnik. »Rad bi izpadel premišljen in zaupanja vreden, vendar mu letos njegova osebna števila niso preveč naklonjena, ker za njim caplja avtoriteta. Lahko bi si jo večkrat nadel. Ta perfekcionizem, da se mora dokazati, ga lahko stane več, kot bi želel,« je dejala Pušnikova. Dodala je še, da to leto ni njegovo leto za mandatarja, saj bi del njega najraje vrgel puško v koruzo, v stilu: »Kaj pa je tega meni treba?« Po njenih besedah se je ujel v klasično zanko skrivanja resničnih čustev.