Neugodno

Šok: hotel je registrirati avto in izvedel, da je že šest mesecev mrtev

T.L.
17. 8. 2018, 09.41
Posodobljeno: 17. 8. 2018, 09.52
Deli članek:

Vse skupaj je prišlo na dan zaradi registracije avtomobila.

Profimedia
Ko je želel registrirati avto, je izvedel, da je uradno razglašen za mrtvega.

Živemu človeku se vse zgodi, radi rečemo. Tudi to, da ga povsem čilega uradno razglasijo za mrtvega, in to brez njegove vednosti. To se je zgodilo Đorđu Miloševiću (79) iz Novega Sada, ki je doživel pravi šok, ko je pred dnevi odšel na policijo, da bi registriral svoj avto. Na policiji pa je izvedel, da je že šest mesecev mrtev, saj da so ga za mrtvega razglasili januarja letos.

Ko je Đorđe julija najel agencij, da bi v njegovem imenu opravila registracijo avtomobila, so mu iz agencije sporočil, da tega ne morejo urediti, saj da so jim na policiji rekli, da je že pokojen. Po raziskovanju je izvedel, da so ga zaradi napake vpisali v knjigo umrlih na osnovi potrdila o smrti iz Kliničnega centra Vojvodine. "Tako sem od januarja uradno mrtev, ampak za to sem izvedel šele julija," pravi Milošević. Zaradi zapleta ne more do zdravil in zdravnika, je potožil medijem. 

Zmedo so pojasnili v kliničnem centru. Pravijo, da je bil januarja 2018 pri njih hospitaliziran bolnik istega spola, imena in priimka, vendar pa ni imel dokumentov, da bi lahko preverili njegovo identiteto. Podatki, ki jim jih je dal bolnik, so zato sprejeli in jih zapisali v njegovo dokumentacijo. 

Iz kliničnega centra so povabili Đorđa, da jih obišče, saj bi se mu radi osebno opravičili. Đorđe pa pravi, da ima zaradi napake težave tudi na ulici, saj se številni na njegov račun šalijo, se ob srečanju z njim križajo in ga naslavljajo s pokojnikom. Zaradi vseh težav je Đorđe zdaj vse skupaj predal v roke odvetniku.