Napoved

Tedenski horoskop: strah pred Jupitrom je upravičen

Bern Jurečič
12. 8. 2018, 16.00
Deli članek:

Horoskop za teden od 13. do 20. 8. 2018

Dreamstime
Jupiter

Z Uranovim obratom se bo v navidezni retrogradni smeri gibalo kar šest planetov, kar lahko povzroči lenobnost ali pa notranje nabiranje napetosti. Pomembna sta dva odnosa med planeti, in sicer bosta Saturn in Uran natančno v trigonu, kar bi lahko prineslo nove modele reševanja globalnih zadev, na primer pogledov na globalno segrevanje, meddržavne odnose, brexit in podobne sfere našega življenja. Drugi trigon med Jupitrom in Neptunom se nanaša na duhovno, filozofsko ali religiozno področje. Če gre za trigon, bi moralo to prinesti kaj ugodnega, a če je vpleten Jupiter, potem gre za »širjenje«, in to širjenje česarkoli, in če si predstavljamo današnjo problematiko migracije po Evropi, medverskih stikov in konfliktov, potem se lahko bojimo, da bosta omenjena planeta to gibanje samo še spodbudila, razširila in razpihnila.

PS
Bern Jurečič

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars se za nekaj tednov seli nazaj v Kozoroga, kjer je močnejši in z njim tudi vi, a to ni tudi korak naprej, prej iskanje, kaj je še treba opraviti ali popraviti. Po drugi strani bo napetosti s tem manj, lažje se boste posvetili ciljem in tudi prvi krajec se bo dopolnil v polju učinkovitosti, rezultatov. Obvladujte svoja močna čustva in ne rušite mostov za seboj! V srčnih zadevah je videti boljši veter, pa v zabavi in športu tudi. Kreativnost vas lahko izvleče iz prevelikih napetosti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venerin položaj je nekako razdvojen, po eni strani odličen za delo, službo, urejanje in sistemski pristop, po drugi strani pa preveč odvisen od drugih, kar malo načenja vašo trdnost. K sreči je zraven tudi nekaj malega trme in kljubovalnosti, zato se neuspehov ni treba bati. Merkur se obrača na poti na področju doma, posesti in iskanja varnih poti. Toda v resnici bi se morali zganiti, storiti kaj, udariti, premagati, karkoli že, le ne sedeti v naslanjaču in čakati.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjev tokratni obrat se ne dogaja v ugodni sferi za vas, predvsem niso v redu njegove trenutne povezave, saj vodijo k nepotrebni lahkosti, morda celo k ignoriranju opozoril.

Od morebitnih napetosti se boste Dvojčki bržčas umaknili v varno območje – pogovarjanje po telefonu ali facebooku, stalno gibanje in razmišljanje o spremembah, pa iskanje ter primerjanje informacij. Tako boste s seboj precej zadovoljni, pa tudi kak rezultat se lahko izcimi iz tega.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Mars se do 10. septembra vrača v vašo sfero partnerstva, dogovarjanja, drugih, javnosti. Da bo tam naredil nekaj prepiha, je jasno, morda tudi zato, ker ste pred kratkim nekaj pometli pod preprogo, namesto da bi se odločili o kaki pomembni zadevi. Posvetite denarju nekaj več pozornosti, predvsem z vidika stroškov in prihrankov. V ljubezni bo na prvi pogled vse odlično, da pa bi res bilo tako, po treba malo paziti na besede pa tudi na svojo preobčutljivost.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Merkurjev obrat naprej ta teden se bo poznal na tem, da boste bolj kot sicer orientirani nase, tudi govorili boste največ o sebi. Se pa bo ta teden poznal tudi po razkoraku med možnostmi in doseženim. Če gledamo nekoliko širše, živimo v času, ko nihče več ne prevzema odgovornosti – čas je kot nalašč za vas. Intuicija vas lahko popelje k pravim odločitvam in potezam, imidž, ki si ga lahko ustvarite na ta način, pa zlepa ne bo zbledel.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Merkurjev obrat vas bo za nekaj dni obrnil k sebi, verjetno v obliki razmišljanja, posvečanja sebi, meditacije, tuhtanja o dogajanju in težavah. Z Marsovim prehodom v Kozoroga boste v sebi začutili večjo ustvarjalno energijo, ki jo je treba samo primerno kanalizirati oziroma sprostiti, pa boste na pravi poti. Če gre v ljubezni za igro na dolgi rok, potem se ne bojte, vse bo še prav. Za avanture pa ta čas ni primeren, razen če gre za kako osebo, s katero ste zelo različne starosti.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Skodelici vaše tehtnice sta zato trenutno precej nemirni – ravnotežje se na trenutke zdi nekje daleč, skoraj nedosegljivo. Morda pa je pometanje pod preprogo doseglo raven, ko je kupček že prevelik in se ne da priti čezenj. To je tudi razlog, zakaj se je Mars moral vrniti v Kozoroga – da se lotite starih »zalog« in jih počistite … Dela se lotite počasi, po malih korakih in po možnosti čim bolj sistematično, tako vas ne bo zajela panika, češ da je vsega skupaj preveč.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Marsov premik nazaj v Kozoroga je načeloma za vas ugoden, dogajanja ne bo manjkalo, sprememb tudi ne. Res je sicer, da lahko kaj izbruhne v odnosih s sosedi ali sorodniki, a »krivi« bodo tako ali tako oni, torej vam ni treba skrbeti, še posebej ker ste močnejši od njih ... V ljubezni se stvari kažejo dobro, tudi tam boste imeli vodilno besedo. Če morda kaj ne bi šlo neposredno, boste uporabili načelo o »tihi vodi, ki bregove dere«, zato se nimate časa bati.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Trenutna situacija na nebu vam ne dovoljuje brezskrbnosti in ignoriranja – treba se bo prilagoditi. Informacij imate na voljo na pretek, pa tudi interesentov zanje ne manjka. Če ljudje ne vedo, kaj bi, se znajo hitro obesiti na tistega, ki vsaj kaže, da ve, kaj je treba narediti. V ljubezni je videti zelo veliko lepe energije, in če gre za odnos, ki se lepo razvija, se boste imeli samo lepo. Tudi morebitna osvajanja bodo šla Strelcem v tem delu poletja dobro od rok.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Saturnov položaj odlično ponazarja vaš stalni odnos – če sami ne boste nekaj naredili, ne bo nihče. Uranova spodbuda daje možnost, da bodo rezultati dobri, po drugi strani pa daje možnost korenitih sprememb, tudi takih, ki bi morale priti na svetlo že kdaj prej. Tistih, ki pogledujejo okoli, kdo bo potegnil voz, ne manjka, tudi zato ne, ker ste jih malo razvadili. Dejstvo, da vi veste, kaj bi se dalo narediti, za vas še ne sme pomeniti tudi imperativa, da morate kaj storiti.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
Marsov odmik iz vašega znamenja za nekaj tednov prinaša nekaj več miru ali vsaj nekaj manj konfliktov. Nekoliko preveč odvisnosti od drugih vas pelje v slabo voljo, saj bo morda kdo pokazal, kako je treba delati, tega pa ne marate najbolj. Nekaj nelagodja se zna pokazati v finančnih tokovih, kjer se lahko kaj zalomi. Zato pa bi v poslih in službi moralo teči vse v pravi smeri, ugoden vpliv pa se lahko pokaže tudi nekakšna zaščita v primeru, če bi le šlo kaj narobe.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Tokratni prvi krajec se bo dovršil v vašem polju idej in filozofije, zato boste imeli kakšno razlago vedno pri roki. Marsov začasni odhod v Kozoroga obenem spodbuja področji prijateljstva in načrtov, dobrih zamisli in srčnih želja. Vaša lastnost poistovetenja z drugimi ni napačna, razen včasih, in zdaj je takšen čas. V ljubezni in partnerstvu bo nekaj »prelepo« – kar je seveda veliko bolje kot pa priznati si, da že kar nekaj časa zadeve ne potekajo najbolje ...

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 20°08 do 26°51 Leva.

Merkur se bo ta teden obrnil iz retrogradne v direktno smer gibanja (v soboto na 11°31 Leva) in nato prišel le še 13°33 Leva.  

Venera bo prišla od 5°58 do 12°44 Tehtnice.

Mars se bo ta teden retrogradno vrnil v Kozoroga (že v ponedeljek navsezgodaj) in tam prišel do natančno 29°.

Jupiter bo šel ta teden počasi od 14°57 do 15°39 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 3°01 do 2°47 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno premaknil komaj kaj – do 2°29 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 15°45 do 15°35 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 19°17 do 19°09 Kozoroga.

Luna bo 14. 8. vstopila v Tehtnico, 16. 8. v Škorpijona in 18. 8. v Strelca.

Prvi krajec bo na nebu v soboto, 18. avgusta, ob 9°48 na 25°20 Škorpijona.