Dogodek, kot ga Slovenija še ni imela!

Polkafest: prvi vikend v septembru bomo Slovenci pisali zgodovino

R.T.
7. 8. 2018, 09.44
Posodobljeno: 7. 8. 2018, 09.47
Deli članek:

Staro jedro mesta Celje bo 2. septembra 2018 postalo prizorišče nepozabnega spektakla, s katerim se bomo Slovenci zapisali v sam vrh plesanja polke.

Radio Veseljak
Vstop na dogodek bo prost, več informacij pa lahko poiščete na polkafest.si.

Na Polkafestu bomo podirali kar dva svetovna rekorda v najštevilčnejšem plesanju polke – na posebno koreografijo bodo prvih pet minut plesali folklorniki v narodnih nošah in podirali Guinnessov rekord, nato pa bomo polko pet minut plesali vsi prisotni in podirali svetovni rekord v plesanju polke! Obeta pa se tudi celodnevna zabava za vse generacije, na kateri ne bo manjkalo dišečih slovenskih kulinaričnih dobrot, noro zabavnih iger za najmlajše ter glasne zabave v družbi zvenečih imen slovenske narodnozabavne glasbe. 

Največja veselica v Sloveniji, ki je ne smete zamuditi!

Na prizorišču nas bo vse od 10. ure dalje zabavalo več kot 10 nastopajočih, ritmi narodnozabavne glasbe pa bodo odmevali daleč naokoli. Z nami bodo Modrijani, Ansambla Spev in Stil, Čuki in še mnogi drugi! Med njimi tudi Ansambel Šepet, ki je v natečaju za naj polko Polkafesta prejel največ glasov, njihova zmagovalna polka Sedem petkov pa bo tista, na katero bomo vsi ob prihodu prijavljeni obiskovalci podirali svetovni rekord.

Podirali bomo kar dva svetovna rekorda

V svetovno zgodovino se bomo Slovenci zapisali s podiranjem dveh svetovnih rekordov in do zadnjega se bomo borili za to, da polko zaplešemo v največjem številu! Po krajšem ogrevanju bodo ob 14. 30 uri pet minutno polko v posebni koreografiji zaplesali folklorniki v narodnih nošah, takoj zatem pa se jim bomo pridružili vsi ostali plesalci, ki bomo prav tako plesali pet minut, in sicer v prostem slogu. Pridružite se nam tudi vi in postanite del dogodka, ki se bo zapisal v svetovno zgodovino – prijave za plesanje polke sprejemamo na dogodku do 13. ure. 

Povabite svoje prijatelje, mamo in očeta, brate in sestre, babice in dedke ter se nam pridružite na največji veselici v Sloveniji in postanite del zgodovinskega dogodka, ki ga ne gre zamuditi - VSTOP JE PROST! 

Več informacij o dogodku na polkafest.si, kjer lahko preverite tudi razpoložljiva parkirišča in kako do prizorišča priti ceneje!