Policisti v britanskem mestu Norfolk so se prejšnji konec tedna soočili z nadvse nenavadnim prizorom, ko se je pred njihovimi očmi pojavilo vozilo v nezavidljivem stanju. Njihovo pozornost je sprva pritegnila zunanjost avtomobila, a jim niti na kraj pameti ni prišlo, kaj jih čaka v notranjosti. Za volanom oziroma, če smo natančni, prijemalnimi kleščami stare »kripe« je čemel moški, ki si je za sedež omislil kar kovinsko vedro. V duhu samega avtomobila je bilo seveda tudi to obtolčeno.

avtomobil, kripa
Twitter/NSRoadsPolicing
Pozornim policistom se v takšnem stanju ni uspel izogniti.

Pomilovanja in zgražanja vredno vozilo je bilo v klavrnem stanju. Odbijača, blatnika in sprednjih žarometov ni poznalo, za povrh pa je imelo prazno pnevmatiko. Njegova notranjost je poleg klešč in presunljivega sedeža v obliki vedra razkrila še druge zanimivosti. Tahometer in merilnik hitrosti sta bila denimo neobstoječa. Pravzaprav bi celotnemu sprednjemu delu težko rekli armaturna plošča, a voznik je to »vozno sredstvo« kljub temu uspešno šofiral.

Policisti, ki so dogodek ovekovečili s fotografskim objektivom, niso pojasnili, kakšna kazen bo doletela zadevnega »furmana,« a so na twitterju razkrili, da je bilo »prekrškov preveč, da bi jih naštevali.«