20 čudežnih

Zlata pravila, ki vam spremenijo življenje

S.N.Č. / Novice Svet24
9. 7. 2018, 07.10
Deli članek:

Ste opazili, da se vam vedno večkratno povrne, kadar opravljate druge? Kljub temu nadaljujete po starem? Spet se vam bo vrnilo, v še hujši obliki! V vaše dobro – prenehajte s tem.

Dreamstime
Ko rastete v duhovnosti, si s tem tudi na najlaže in najbolj blagodejno zdravite čustvene rane.

Etični kodeks severnoameriških Indijancev nas lahko vse navdahne pri pomembnih spremembah v razmišljanju in življenju.
Njihova sporočila so univerzalna pravila za vse vere, narode in ljudi. Videli boste, da ta sporočila najdete tudi v Bibliji, Koranu, bontonu …

1. Vstanite s soncem in meditirajte ali pa molite, kar vam je bližje.

2. Bodite strpni do tistih, ki so skrenili s poti. Neznanje, jeza, zavist, posesivnost in ljubosumje prihajajo od izgubljenih duš. Zaželite jim, da se vrnejo na pravo pot.

3. Najdite sebe. Ne dovolite, da drugi upravljajo vašo pot. To je samo vaša pot! Ostali lahko potujejo z vami, a nihče ne more naprej namesto vas.

4. Bodite obzirni do gostov v svojem domu. Postrezite jim najboljšo hrano, ponudite jim najboljšo posteljo, do njih bodite iskreni in pravični.

5. Ne jemljite, kar ni vaše. Kar niste zaslužili ali dobili, ni vaše.

6. Spoštujte vse na Zemlji – ljudi, živali, rastline … Vse!

7. Spoštujte mnenje drugih, njihove želje in besede. Nikdar ne prekinjajte človeka, dokler govori, ne zamerite, ne posmehujte se. Vsaki osebi dopustite pravico do lastnega mnenja.

8. Nikdar ne govorite slabo o drugih. Negativna energija, ki jo s tem pošiljate, obenem pa v njej celo uživate, se vam bo povrnila večkratno.

9. Vsak človek se kdaj zmoti. Vsako napako je mogoče oprostiti.

10. Zaradi negativnih misli lahko zbolijo um, telo in duša. Vadite optimizem.

11. Narava ni naša, temveč je del nas. Narava je del naše globalne družine.

12. Otroci so prihodnost. Vsadite jim v srca ljubezen, vodite jih z modrostjo, učite jih o vseh življenjih. Ko rastejo, jim dajte prostor za rast.

13. Pazite, da na ranite drugih src. Strup njihove bolečine se bo vrnil k vam.

14. Vedno bodite iskreni – zlasti do sebe.

15. Vzdržujte svoje ravnotežje: mentalni, duhovni, čustveni in telesni jaz naj bodo enako močni, čisti in zdravi. Krepite telo, s tem se krepi um. Rastite v duhovnosti in s tem zdravite čustvene rane.

16. Zavestno se odločite, kaj želite biti, kakšni želite biti, kako boste delovali, kako se boste obnašali. Bodite odgovorni za svoja dejanja.

17. Spoštujte zasebnost drugih in njihov lastni prostor. Ne mešajte se v tujo lastnino, zlasti ne v sveto in duhovno. To je prepovedano.

18. Zaupajte vase. Ne morete biti skrbni in pomagati drugim, če niste skrbni do sebe in če najprej ne pomagate sebi.

19. Spoštujte versko usmeritev drugih. Ni silite jih, da vašo vero vzamejo za svojo.

20. Delite svojo srečo.