Tušev tek barv 2018

Najbolj barvita zabava ob vstopu v poletje

nn
23. 6. 2018, 18.44
Posodobljeno: 23. 6. 2018, 18.54
Deli članek:

Že četrto leto zapored je v barve ovita Ljubljana ponudila nepozaben vstop v poletje.

Marko Delbello Ocepek
Navdušenje udeleženci pripisujejo predvsem teku brez merjenja časa in barvam – pet barvnih postaj, ki tekače ovijejo v zeleno, modro, rdečo, oranžno in rumeno predstavlja posebno doživetje, ki ga mnogi doživljajo kot"fantastično, noro, nepozabno in nepopisno doživetje".

Najbolj barviti dogodek leta v Sloveniji je namreč ponovno združil vse željne športa in zabave –  kar preko 15 tisoč udeležencev, od tega jih je teklo kar deset tisoč. Po vzoru svetovnih prestolnic s krožno petkilometrsko traso so se udeleženci zabavali z barvami, saj je tek na petih postajah s prahom organskih HOLI barv poskrbel za nepopisno veselje za vse generacije.

Tušev tek barv, ki ga pripravljajo po vzoru teka barv po svetovnih prestolnicah, je tokrat postregel z  rekordom v številu tekačev. Kar deset tisoč se jih je podalo na krožno petkilometrsko traso. 

Dnevnemu dogajanju je sledil mavričen DJ spektakel tega poletja, ko so množico udeležencev zabavali RedFoo&The Party Rock Crew, Mari Ferrari, Sophie Francis, Kosta Radman, Robert Falcon in Antonio. Okrog polnoči pa je ognjemet na oder pospremil težko pričakovano zvezdo večera – Alana Walkerja, avtorja svetovne uspešnice Faded. Barvita zabava je z vročimi ritmi odmevala še dolgo v noč in napovedovala mavrično poletje.  

Celoten dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je vsak udeleženec z nakupom vstopnice prispeval v sklad za Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki bo otrokom iz ogroženih družin, omogočila nakup šolskih potrebščin.