Piknik

Postanite pravi mojster!

K. Š.
9. 7. 2019, 11.51
Posodobljeno: 9. 7. 2019, 11.52
Deli članek:

Poletni čas kar kliče k druženju na prostem, ko v sončnem vremenu posežemo po dobrotah z žara in ohlajeni pijači ter se v družbi prijateljev predajamo toplim sončnim žarkom. Kako postati dober gostitelj in še boljši žar mojster?

Profimedia

Če želite pripraviti piknik, ki se ga boste skupaj s prijatelji spominjali še dolga leta, morate pomisliti na številne podrobnosti, pri čemer vam bodo v pomoč spodnji napotki, ki se jih držijo tudi najboljši žar mojstri.

Vzemite si čas za razmislek in predpripravo

Najboljši žar mojstri svetujejo, da si čim več potrebščin pripravimo vnaprej. To pomeni, da že pred samim piknikom pripravimo okusne jedi, ohladimo pijačo in poskrbimo za žar, obenem pa tudi nakupimo vse manjkajoče sestavine in pripomočke. Poskrbimo seveda tudi za pripravo prostora in zabavno glasbo ter morebitne družabne igre.

Kakšna naj bo peka?

Vsaka kakovostna peka na žaru mora biti sistematično zastavljena. To pomeni, da žar segrejemo že pred samo peko, saj mora ta biti namreč dobro zagret, da bi se mesne dobrote na njem dodobra popekle. Te morajo pred peko biti shranjene na sobni temperaturi, obenem pa kosi mesa ne smejo biti predebeli, saj tvegamo, da se ne bodo enakomerno zapekli. Prav tako moramo ob peki paziti na meso, da se to ne bi zažgalo, hkrati pa tega ne smemo obračati preveč.