Če želite pripraviti piknik, ki se ga boste skupaj s prijatelji spominjali še dolga leta, morate pomisliti na številne podrobnosti, pri čemer vam bodo v pomoč spodnji napotki, ki se jih držijo tudi najboljši žar mojstri.

Vzemite si čas za razmislek in predpripravo

Najboljši žar mojstri svetujejo, da si čim več potrebščin pripravimo vnaprej. To pomeni, da že pred samim piknikom pripravimo okusne jedi, ohladimo pijačo in poskrbimo za žar, obenem pa tudi nakupimo vse manjkajoče sestavine in pripomočke. Poskrbimo seveda tudi za pripravo prostora in zabavno glasbo ter morebitne družabne igre.

Rosmarino_box

Ponudite nekaj novega, a preizkušenega

Na piknikih po navadi postrežemo veliko količino mesa, z različnimi zelenjavnimi prilogami, kruhom in omakami. Žar mojstri svetujejo uporabo novih receptur, pri čemer opozarjajo, da teh nikar ne preizkušamo na samem pikniku ampak že pred tem. Nikakor namreč ne želimo, da bi gostje ostali lačni!

piknik2

Zlata pravila peke na žaru

Najboljši žar mojstri sledijo točno določenim smernicam peke na žaru in pravijo, da mora vsaka kakovostna peka na žaru biti sistematično zastavljena. To pomeni, da žar segrejemo že pred samo peko, saj mora ta biti namreč dobro zagret, da bi se mesne dobrote na njem dodobra popekle. Te morajo pred peko biti shranjene na sobni temperaturi, obenem pa kosi mesa ne smejo biti predebeli, saj tvegamo, da se ne bodo enakomerno zapekli. Prav tako moramo ob peki paziti na meso, da se to ne bi zažgalo, hkrati pa tega ne smemo obračati preveč.

Kako se peke na žaru loti najboljši med najboljšimi - MasterChef leta 2016, Darko Klemen?

MasterChef 2016, Darko Klemen svetuje uporabo kakovostnega mesa, ki ne zahteva daljšega časa priprave, pri čemer opozarja, da je tega pred pečenjem najprej pravilno temperirati na sobni temperaturi, saj s tem zagotovimo boljše in bolj enakomerno pečenje.

žar, piknik
Profimedia

Obenem opozarja, da maščobe med peko ne smemo odstranjevati, saj ta mesu da pravi pravcati kremasti okus, ko je to pečeno, pa ga odstavimo, da počiva in ostane sočno. Darko Klemen ob tem prisega na kakovostne posode iz ponudbe Rosmarino Blacksmith's, ki jih lahko dobite kar na vašem najbližjem Petrolu!

rosmarino + darko klemen +aktualove mornarke
Darko Klemen, MasterChef 2016 je na letošnji Roštiljadi ocenjeval hamburgerje, ki so jih s pomočjo pripomočkov Rosmarino Blacksmith's pripravljali obiskovalci!

Postanite mojster žara z odličnimi Rosmarino Blacksmith's izdelki!

Najboljši izdelki za pripravo jedi na žaru vas že čakajo na vašem Petrolu po izjemni ceni! Do 15. julija boste namreč ob vsakem nakupu v višini 10 evrov prejeli 1 nalepko, te pridno zbirajte v zbirni kuponček in ko se ta zapolni, ga lahko predložite ob nakupu izdelka s pripadajočim popustom. Te bo mogoče kupiti med 26. marcem in vključno 29. julijem, oziroma do razprodaje zalog izdelkov.

Več o akciji preberite tukaj.