Zanimivosti

Kako poiskati pravi finančni vir za svoje podjetje?

Oglasno sporočilo
11. 6. 2018, 12.42
Posodobljeno: 11. 6. 2018, 13.01
Deli članek:

Brezplačna konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo 15. junija v NLB Centru inovativnega podjetništva.

Brezplačna konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo 15. junija v NLB Centru inovativnega podjetništva.

Petkova konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo ob sodelovanju številnih priznanih strokovnjakov postregla tudi z okroglo mizo o različnih načinih financiranja podjetij.

Najti pravi način financiranja je ena izmed ključnih nalog vsakega podjetnika. Kako izbrati pravi finančni vir? So to platforme množičnega financiranja Kickstarter, Adrifund ali Indiegogo? Je mogoče uspeti z ICO kampanjo? Kako priti do bančnega kredita ali podpore v obliki tveganega kapitala? Bo morda dovolj že znesek, ki ga imamo privarčevanega?

Konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki bo potekala v petek, 15. junija, v prostorih NLB Centra inovativnega podjetništva, bo namenjena tudi tem temam.

Kickstarter da ali ne?

Vsak podjetnik se z iskanjem odgovorov na zgoraj navedena vprašanja spopada na svoj način. Številni slovenski start-upi so uspešno oddelali kampanje na Kickstarterju in tako prišli do semenskega kapitala, ki jim je odprl vrata do uspešnih poslovnih zgodb. Na konferenci boste iz prve roke slišali zgodbo izjemno uspešne Kickstarter kampanje - srednjeveške računalniške igre Mordhau. Zbrala je skoraj 300 tisoč dolarjev. Zadnja uspešna slovenska zgodba je projekt pametne stekleničke EQUA, ki je potrdil, da Kickstarter še zdaleč ni preživeta zgodba.

Mordhau je prek Kickstarter kampanje zbral skoraj 300 tisoč dolarjev.

V ICO kampanjo le z blockchain tehnologijo

Strokovnjaka na področju kriptovalut in ICO kampanj, Vanja Čas in dr. Peter Merc v kolumni Insajderski pogled iz kripto industrije opozarjata, da je ICO kampanja primerna le za projekte, katerih poslovni model dejansko temelji na tehnologiji blockchain. Takšne kampanje zahtevajo visok kapitalski vložek v marketing. Opaža se tudi profesionalizacija te mlade industrije, saj investitorji pričakujejo veliko več, kot zgolj poslovni načrt, ali kot mu v blockchain industriji radi rečemo - whitepaper.

Več kot dobrodošlo je sodelovanje s takoimenovanimi “smart money” vlagatelji, ki ob finančni investiciji start-up podjetjem pomagajo tudi z nasveti, kadrovanjem, promocijo in pravočasnimi potezami pri kreiranju lastniške strukture podjetja. Informacije o tej industriji bo na konferenci delil tudi Štefan Kukman, ki je uspešno izvedel ICO kampanjo za projekt CargoX. Prijavite se na brezplačno konferenco ZDAJ >>

Velikani so se poslužili "bootstrappinga"

Veliko znanih podjetij kot so Microsoft, Coca Cola in Apple je pred desetletji nastalo po principu “bootstrappinga”. To pomeni, da podjetje zgradiš zgolj na podlagi svojih osebnih prihodkov in prihrankov ter s čim večjim "zategovanjem" stroškov. Podobnega principa se tudi v aktualnem trenutku poslužuje večji del start-up podjetij, ki si želijo obdržati celoten lastniški delež in tem popoln nadzor nad delovanjem podjetja. Zaradi omenjenih okoliščin se spopadajo s precejšnjim tveganjem, saj so povsem odvisni od ustvarjenih prihodkov.

Konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! z eminentnimi strokovnjaki

Tokrat smo se dotaknili le nekaterih načinov financiranja podjetij, še več pa boste lahko izvedeli na petkovi brezplačni konferenci Mladi Podjetnik? Zakaj pa ne! v NLB Centru inovativnega podjetništva. Rdeča nit konference je strategija rasti in financiranje podjetja.

Na okrogli mizi o financiranju podjetij, ki jo bo vodil Blaž Jamšek iz Zavoda mladi podjetnik, bodo sodelovali priznani strokovnjaki in uspešni mladi podjetniki Darko Jurič - NLB, Aleksander Kopač - poslovni angel AlpVent AG, Anita Lozar - Pivovarna Pelicon, Marko Grgurovič - igra Mordhau Kickstarter, dr. Jure Knez - Dewesoft ter Štefan Kukman - CargoX, ki vam bodo razkrili vse prednosti ter pasti in nevarnosti omenjenih načinov financiranja.

Znan bo prejemnik ali prejemnica naziva Mladi podjetnik leta 2018!

Zaključek konference bo potekal slavnostno. Vsako leto Zavod mladi podjetnik konferenco zaključi s finalom izbora Mladi podjetnik leta. V petek bo pred strokovno komisijo javno predstavilo svoja mlada podjetja in načrte za prihodnost 5 podjetniških ekip. To so:

• Rok Starič, Rok`s nut butter
• Matic Vizjak, kmetija Vizjak
• Uroš Požgan, Alen Velcer in Špela Lukas, Kokica
• Blaž Grah, Urban Kodela, Žan Menart, Matic Ozebek in Matic Vogrič iz Smart Optometry
• Iztok Smolič, Marko Bahor in Boštjan Kovač iz Agiledrop.

Vabljeni, da prisluhnete predstavitvam ter podprete za svojega favorita. Kliknite tukaj za brezplačno prijavo >>

Razglasitev zmagovalca izbora Mladi podjetnik leta 2017: Anita Lozar in Matej Pelicon iz Pivovarne Pelicon