človeštvo

Peti svet je rojen

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
15. 5. 2018, 17.00
Posodobljeno: 15. 5. 2018, 20.50
Deli članek:

Verjamete v to, da se naš svet spreminja v pravljico? Težko je verjeti, ko pa je v njem še toliko teme (vojn, sovraštva, predsodkov, krivic, obsodb ...).

Arhiv Novice Svet 24
Petisvet.si je temelj ideje, kako potovati med svetovi.

In vendar se prav v tem obdobju na Zemlji odvija proces prehoda na novo stopnjo resničnosti, kjer prevladuje zavest o ljubezni, sočutju, miru in duhovni modrosti.

Tisoči prebivalcev našega planeta v tem trenutku doživljajo bujenje, ki postaja vse bolj intenzivno. In samo vprašanje časa je, kdaj bo prišlo do prelomne spremembe, ko bomo iz tretje dimenzije prestopili na novo, peto stopnjo bivanja.  

Ime spletnega mesta s končnico si, številom 4 – popelje na polje glasbe, sproščenosti in organizacije, zvestobe in energij srca.

»Četrta dimenzija je 'most', na katerem zdaj vsi stojimo in se pripravljamo na prehod na peti nivo bivanja. Da bi most hitreje in lažje prečkali, se je včeraj, 14. 5. 2018, točno ob 11.34 rodil pomensko in numerološko osmišljen portal Petisvet.si ponosno pove odgovorna urednica portala Petisvet.si Tamara Pirih.

V HARMONIJI

V igro števil in črk so pri ustvarjanju portala povabili tudi numerologinjo Blanko Pušnik, saj njihov namen ni le ukvarjanje s teorijo, temveč tudi poseganje v energije, ki lahko pripeljejo želeno. Imeli smo skupni cilj, in kot pravi Pušnikova: »Če numerologije ne znam uporabiti za dobrobit človeka, potem delam nekaj narobe …« Urednica pa nadaljuje: »Naša želja je, da bi bil Peti svet točno to. Človek in njegova iskanja! Blanka je to razumela, zato s ponosom povemo, da smo ji zaupali poimenovanje našega spletnega novorojenčka, ki ga vidi natanko tako kot mi.«

»Peti svet je začetek nečesa, kar pripada občutju, sočutju, prebujanju, potovanjem navzven in navznoter, prizadevanju za boljši svet in našo odgovornost, kaj puščamo zanamcem,« pravi Blanka. »In Petisvet.si je portal za iskanja, potovanja, za nenasilno komunikacijo in širjenje ideje o skupnem sobivanju. Posegli bomo v skrite svetove naše duhovne esence in skupaj dvigovali vibracije našemu bivanju. Spraševali se bomo o dimenzijah, ki jih poznamo, in poskušali doumeti tisto, kar je še nenavadno, morda strašljivo, včasih nevidno in obenem mamljivo. Igrali se bomo, brez strahu, z radovednostjo duše in na različne načine. Našo peto dimenzijo smo imenovali Peti svet. Gradimo stopničke na lestvi do univerzuma.«

Tisoči prebivalcev našega planeta v tem trenutku doživljajo bujenje, ki postaja vse bolj intenzivno.

ROJEVANJE SVETA

Različne energije in dimenzije časa imajo skupni temelj, kako jih poimenujemo, in način, kako jih razumemo. Iz zgodovine vemo, da so simboli, črke in števila oznake vsega, kar že tisočletja prehaja v današnji, moderen čas, in nekoč bo to univerzalna govorica, ki jo bomo razumeli vsi. Števila imajo v vseh kulturah in religijah poseben pomen in pripisujeta se jim moč in sposobnost vplivanja na človeka. S pomočjo števil človek razume pojave v naravi. Števila imajo matematične lastnosti in značajske lastnosti, zato se lahko poigravamo z njimi, prehajamo v svet črk, jim določamo barve in valovanja energij. Prav v tem pa tiči skrivnost dneva in ure rojstva Petega sveta.

»Ponedeljek, 14. 5. 2018, nosi v vedenjskem številu dneva sonce (19) in v življenjskem številu dneva 3 (seštevek 1 in 2),« pojasnjuje Blanka, ki je trenutek rojstva portala Petisvet.si določila. »Ste opazili, kam želimo priti? Število 1 je začetek vsega, število 2 so vsa nasprotja energij, jing in jang, strani nihala, polarnost energij, svetlobe in teme, združitve moškega in ženske … 3 je magična zveza med temi svetovi. Ko število dneva (3) združimo z našim številom 36, dobimo število 39, katerega seštevek je spet 3.«

Urednica Tamara Pirih še prijazno povabi: »Mi smo pripravljeni! Postavili smo temelj ideji, kako potovati med svetovi, in se podali na pot. Potujte z nami – v Peti svet, svet, ki prihaja.«