Zanimivosti

Splošni pogoji sodelovanja in pravila nagradne igre »Pošlji in zadeni«

nn
8. 5. 2018, 14.56
Posodobljeno: 8. 5. 2018, 15.00
Deli članek:

1. Kdo prireja nagradno igro
Organizator nagradne igre »Pošlji in zadeni« je Svet24, d.o.o., Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje, v nadaljevanju »organizator« v sodelovanju s Salomon d.o.o. in RGL, d.o.o. ter podjetjem Blue Trade, d.o.o., Središka ulica 4, 1000 Ljubljana, v nadaljevanju »soorganizator«.

2. Kdaj nagradna igra poteka
Nagradna igra poteka od 7.5.2018 do vključno 29.5.2018 v dnevnem časopisu Novice Svet24.

3. Namen nagradne igre
Namen nagradne igre je izvedba nagradne igre, pridobivanje baze potencialnih naročnikov, pospeševanje prodaje ter izvajanje trženjskega komuniciranja v okviru prej omenjenih medijev.

4. Potek nagradne akcije
V nagradni akciji se sodeluje na sledeč način:

- kuponček, ki ga najdejo na oglasu, objavljenem v dnevnem časopisu Novice Svet24 od ponedeljka do sobote v obdobju od 7. do 26.5.2018; z zahtevanimi podatki (ime in priimek, polni naslov, kontaktna telefonska številka in elektronski naslov) pošljejo na naslov: Novice Svet24, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje, s pripisom »Pošlji in zadeni« ali
- na elektronski naslov urednistvo@svet24.si najkasneje do torka, 29.5.2018 do 10. ure, kjer v zadevo / subjekt vpišejo: Pošlji in zadeni – nagradna igra; v telo elektronske pošte pa svoje kontaktne podatke (ime in priimek, polni naslov, kontaktna telefonska številka).

V glavnem žrebanju, ki bo v sredo, 30.5.2018 bodo sodelovali vsi pravilno izpolnjeni kuponi oz. elektronska pošta, ki bo prispela vključno do torka, 29. maja 2018 do 10. ure.

Med vsemi sodelujočimi (v celoti izpolnjeni kuponi oz. elektronska pošta, prispela v določenem roku) bo komisija izžrebala dobitnike petih (5) nagrad soorganizatorja, ki so opisane v 8. točki Pravil.

Ena oseba lahko v nagradni igri sodeluje večkrat. Nakup revije ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

5. Vrste nagrad in načini pridobitve
Izmed vseh sodelujočih bo strokovna komisija v sredo, 30.5.2018 izžrebala pet (5) prejemnikov nagrad, določenih v 8. točki Pravil.

6. Potegovanje za nagrade in določitev nagrajenke
Za sodelovanje v sklopu nagradne igre »Pošlji in zadeni« se potegujejo vsi sodelujoči, ki so v nagradni igri sodelovali v razpisanem roku trajanja nagradne igre in v skladu s Pravili nagradne igre – torej bodo na način, določen v 4. točki Pravil; oddali zahtevane kontaktne podatke. Dodatni pogoj je, da komisija do trenutka izbora ni odkrila kršitev pravil igre oziroma da sodelujoči že tekom igre niso bili diskvalificirani.

Zbiranje kupončkov oz. elektronske pošte poteka od 7.5.2018 do vključno 29.5.2018 do 10. ure, strokovna komisija, določena v 7. točki teh pravil, bo v sredo, 30. maja 2018, izžrebala vseh pet dobitnikov nagrad, določenih v 8. točki Pravil.

Predsednica komisije bo o poteku nagradne igre in nagrajenki naredila zapisnik, ki se bo hranil leto dni na uredništvu Novice Svet24, in sicer na naslovu Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje.

7. Pristojnosti komisije igre
Komisijo sestavljajo 2 predstavnika organizatorja in sicer Petra Rupnik (predsednica komisije), Zoran Franc in 1 predstavnik soorganizatorja, Gregor Gerbec.

Komisija igre ima sledeče pristojnosti:
- nadzor poteka akcije in ukrepanje v primeru suma, da so sodelujoči kakorkoli ravnali v nasprotju s pravili te igre.
- V kolikor komisija določene sodelujoče sumi nespoštovanja pravil te igre, jim mora dati možnost zagovora, v katerem pojasnijo, da so dejansko ravnali v skladu s pravili igre. V kolikor sodelujoči tega ne dokažejo na način, kot ga je pripisala komisija, oziroma se ne odzove na poziv komisije, ga ima komisija pravico nemudoma diskvalificirati.
- Vsa komunikacija s sodelujočimi se izvaja preko e-poštnega naslova in preko njihovih telefonskih ali mobilnih številk.
- Odločitve komisije glede morebitnih diskvalifikacij sodelujočih v igri so dokončne in nepreklicne. O ravnanju in odločitvah komisije se sestavi zapisnik.

8. Seznam nagrad

V nagradnem skladu so naslednje nagrade:

- 1x viseči žar na oglje BBQ Collection v vrednosti 49,90 evra
- 1x 16-delni set za žar iz nerjavečega jekla v vrednosti 44,90 evra
- 1x podloga za pečico in žar InnovaGoods v vrednosti 19,90 evra
- 1x kuhinjski termometer za meso BBQ Classics v vrednosti 14,90 evra
- 1x model za oblikovanje hamburgerjev Bravissima Kitchen v vrednosti 14,90 evra

9. Objava sodelujočih in žrebanje
Glavni žreb bo v sredo, 30.5.2018 in sicer na sedežu Novice Svet24, na naslovu Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje v prisotnosti komisije, določene v 7. točki teh pravil in ne glede na število prejetih glasov.

V tedenskih žrebanjih se bodo upoštevali prejeti kuponi oz. elektronska pošta do torka, 29.5.2018 do 10. ure.

Vsi nagrajenci bodo objavljeni v četrtek, 31.5.2018 v dnevnem časopisu Novice Svet24 in na spletni strani http://novice.svet24.si.

V primeru, da izžrebani nagrado zavrne, se žreb ponovi in novega izžrebanca obvesti v skladu s Pravili.

Komisija bo nagrajence ponovno preverili, če so sodelovali v skladu s Pravili ter si pridrži pravico postopanja po 7. točki Pravil. V primeru, da je izžrebani nagrajenec diskvalificiran v skladu z 7. točko Pravil, se žreb ponovi.

10. Splošno o nagradah in sodelujočih
Izžrebani nagrajenci izrecno dovoljujejo objavo svojega imena in priimka oz. e-poštnih naslovov (brez navedbe domene e-poštnega naslova) na spletnih straneh in v časopisu, navedenem v 2. členu Pravil organizatorja, za kar od organizatorja ne bodo zahtevali plačila ali odškodnine.

Prenos nagrade na tretjo osebo ni možen. Organizator ima pravico zahtevati, da nagrajenci v določenem roku na sedežu podjetja organizatorja z ustreznim dokumentom izkažejo svojo identiteto. V primeru, da nagrajenci tega nočejo storiti, izgubijo pravico do nagrade.
Če se izžrebani nagrajenci na obvestilo o žrebu v akciji »Pošlji in zadeni« v roku 72 ur ne bodo odzvali ali pa se bodo sodelovanju in nagradi odpovedali, bodo izgubili pravico do nagrade. Vse morebitne reklamacije v zvezi z nagradami rešuje soorganizator.

V skladu z navedenim, se nagrajenci strinjajo, da bo upoštevaje 2. odst. 35. člena ZDavP-2 izplačevalcu nagrade oz. organizatorju te nagradne igre posredovali naslednje podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, davčno številko in davčno izpostavo in sicer najkasneje v roku 21 dni od prejema obvestila o nagradi.
Akontacijo dohodnine plača organizator.

Če izžrebani nagrajenci organizatorju zahtevanih podatkov ne posredujejo v zahtevanem roku, se to šteje kot odpoved nagradi in od organizatorja in soorganizatorja niso upravičeni zahtevati izročitve nagrade. Organizator je v tem primeru prost vseh obveznosti, ki izhajajo iz teh pravil do izžrebanega nagrajenca.

V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), lahko organizator odpove nagradno igro. O tem mora preko sodelujočih medijev obvestiti sodelujoče. V takšnem primeru organizator udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo. Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil je dokončna in velja za vse sodelujoče.

11. Kdo lahko sodeluje?
V nagradni igri lahko sodelujejo ženske in moški s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni v družbi SALOMON d.o.o., SVET24 d.o.o., Dolenjski list d.o.o., Radio tednik Ptuj d.o.o., Blue Trade, d.o.o. ter v z njimi povezanih družbah ter njihovi družinski člani.