Mak ali cek?

FOTO: Odkrijete vseh 5 klopov na tej fotografiji? Ljubitelji mafinov pozor!

S.R.
13. 5. 2018, 09.00
Deli članek:

Ljubitelji mafinov in sovražniki klopov, zatisnite si oči!

CDC
Le kje se skrivajo?

Center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (CDC) je prek twitterja poskrbel za »zloveščo« zagonetko, s katero je mafine za vedno priskutil številnim ljubiteljem te slaščice iz umešanega testa.

»Klopi so lahko veliki kot makovo seme. Ali lahko odkrijete vseh 5 klopov na tej fotografiji? Spoznajte, kako se zaščititi pred ugrizom klopa,« so zapisali na twitterju. Naloga je vse prej kot enostavna.

CDC
Ste jih našli?

Če vam ni uspelo, na spodnji sliki poglejte pobližje.

CDC
Tukaj so!

CDC je »uganko« objavil v okviru svoje kampanje za ozaveščanje o boleznih, povezanih z ugrizi klopov, bolh in piki komarjev, ki po vsem svetu sejejo grozo. In kaj predlagajo?

Poleg preventivnih ukrepov predvsem, da se ne pretirano zadržujete na gozdnih območjih in območjih z visoko travo. Če vam že kaj takšnega ne uspe, pohajkovanje po gozdu je vendarle sproščujoče in zdravo, pa predlagajo, da takoj po sprehodu skočite pod prho in se s tem rešite te gomazeče nadloge, ki se morda potihoma plazi po vaši koži. Nato stopite pred ogledalo in preverite vse skrite vdolbine svojega telesa, oblačila pa za deset minut vrzite v sušilni stroj, ki ga nastavite na visoko temperaturo.

Če se vas v tem trenutku že loteva skrivnostna srbečica, si lahko podrobnejše nasvete preberete na njihovem spletišču.