Mobilna verzija
09:07 20. avgust 2018

Super domača pasta, ki pomirja opekline

Novice Svet24
P.R./Novice Svet24
1

Naj vas ne zaslepi želja po hitri zagorelosti, saj si boste prislužili opekline. A če se to vendarle pripeti, si lahko pomagate z domačim pripravkom, ki hitro pomiri pordelo in razdraženo kožo.

Soda bikarbona

Soda bikarbona deluje antiseptično, pomirja razdraženo kožo in blaži srbečico. Foto: Dreamstime

Da bi se izognili opeklinam, je izjemno pomembno, da se pred soncem ustrezno zaščitimo. Ste med tistimi, ki se na zaščito spomnijo šele tedaj, ko je že prepozno? Nikar ne pozabite, da lahko sončni žarki poškodujejo globlje plasti kože, posledice pa niso zgolj tiste, ki jih vidite s prostim očesom.

Blagodejna kopel
Če so opekline zelo hude, v kad natočite vodo, vanjo pa stresite 200 gramov sode bikarbone. Nato se za vsaj 10 minut potopite v vodo.

Ste vedeli, da si lahko zoper sončne opekline pomagate s sodo bikarbono? Njeno delovanje je hitro in učinkovito, pomagate pa si lahko tako, da iz nje pripravite blažilno pasto ali pa blagodejno kopel. Ponaša se namreč z antiseptičnim delovanjem, preprečuje infekcije kože, pomirja razdraženo kožo, blaži srbečico, uravnava pH-vrednost kože in lajša goreč občutek pri opeklinah.

PRIPRAVA PASTE

V skodelico odmerite 4 jušne žlice sode bikarbone. Dodajte ji toliko vode, da bo med mešanjem nastala gosta, a mazljiva pasta. Količino sestavin seveda prilagodite površini opekline, če je področje večje, dodajte nekaj žlic več. S pasto nato nežno namažite pordelo kožo, nato pa pustite, da opravi svoje delo.

kakav

Kakavovo maslo bo kožo naredilo prijetno mehko in voljno ter jo tekom sončenja odelo v privlačno porjavel ten. Foto: Dreamstime

KAKAVOVO MASLO

Kakavovo maslo bo kožo naredilo prijetno mehko in voljno ter jo tekom sončenja odelo v privlačno porjavel ten. Sestavine kakavovega masla med sončenjem ščitijo in negujejo kožo, ohranjajo in podaljšujejo pa tudi zagorelost.

Značke: opekline , domača-pasta

Vaš prispevek