Zanimivosti

Prihaja svetovno znani Sejem kitajskih izdelkov!

Oglasno sporočilo
14. 5. 2018, 08.14
Posodobljeno: 14. 5. 2018, 08.15
Deli članek:

Od 24. do 26. maja bo v Belmax Centru v Beogradu potekal Sejem kitajskih izdelkov, na katerem se bo predstavilo več kot 60 vodilnih podjetij iz kitajske province Zhejiang!

Razstavljavci bodo imeli priložnost predstaviti svoje izdelke s področja gradbenih in dekorativnih materialov, elektronike in elektrotehnike, razsvetljave, strojev in spremne opreme.

Gre za edinstveni dogodek, ki v organizaciji ene najbolj razvitih kitajskih provinc, poteka v kar desetih državah sveta! Prvo priložnost za predstavitev svojega potenciala balkanskim državam, je dobil leta 2017, ko se je prvič odvil v Beogradu. Ker je bil dogodek tako zelo dobro sprejet, so se organizatorji odločili, da isti uspeh ponovijo tudi letos!

Sejem bo potekal v Belmax Centru – središču za trgovino in logistiko v Zemunu, ki je tehnična podpora, medtem ko je gostitelj sejma Ministrstvo za gospodarstvo province Zhejiang (glavno mesto Hangzhou), ki šteje več kot 60 milijonov prebivalcev, predstavništva več kot 500 najuspešnejših podjetij sveta pa se nahajajo ravno v mestih te province. V preteklem letu so naložbe tega področja v tujini znašale več kot 14 milijard dolarjev, medtem ko je provinca prejela 17 milijard dolarjev neposrednih tujih naložb, kar najbolj ponazarja ogromen potencial tega območja. 

Podporo uresničitvi tega projekta so dali Ministrstvo za trgovino, turizem in telekomunikacije Vlade Republike Srbije, Gospodarska zbornica Srbije in Veleposlaništvo LR Kitajske v Beogradu, ki je najboljši pokazatelj pomembnosti tega dogodka za gospodarstvo in sodelovanje Kitajske in držav Balkana.

Poleg Srbije ta sejem poteka tudi na Japonskem, v Rusiji, Turčiji, na Češkem, v Saudovi Arabiji, Panami, Vijetnamu, Iranu in Maleziji.

Sejem bo za obiskovalce odprt od 24 - 26 maja, od 10.00 – 17.00 ure.

Belmax Center se nahaja na naslovu Autoput 20, v Zemunu, na križišču avtocest E70 in E75.

Vstop je brezplačen za vse obiskovalce!