POSKOČNO

Polkafest se približuje! Ogrevali so se v Mariboru

Novice Svet24
13. 4. 2018, 17.30
Deli članek:

Za nami je že druga Polkafest turneja, s katero se pripravljamo in ogrevamo za najbolj poskočno zabavo v Sloveniji – POLKAFEST, ki bo potekala 13. maja v starem jedru mesta Celje.

Sašo Švigelj
Folklorna skupina Kobula KD Petrovče v družbi voditelja in pevca Žige Derška.
V starem mestnem jedru Celja bodo v nedeljo, 13. maja, postavljali svetovni rekord v plesanju polke na največji zabavi Polkafest. Zabavali vas bodo Modrijani, Ansambel Stil, Ansambel Spev, Veseli svatje, Ansambel Roka Žlindre, Čuki, Malibu in drugi. 

Pretekli vikend so ogreli štajersko prestolnico, prostore Planeta Tuš Maribor so napolnili ritmi narodnozabavne glasbe, poskočen ples in vonj po pristnih slovenskih dobrotah. Obiskovalci so se lahko zavrteli v ritmih glasbe Ansambla Spev in Ansambla Šepet, tudi številnih presenečenj ni manjkalo. Voditelj Žiga Deršek je tako izpolnil obljubo s prve Polkafest turneje, ki je potekala v Celju, ter se v ritmih polke zavrtel s plesalko folklorne skupine Kobula KD Petrovče.

ZABAVA ZA VSE GENERACIJE

Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so se z maskoto Veselkom zabavali v otroškem kotičku in se v družbi nove mlečne kraljice Monike Rakun sladkali s slastnimi mlečnimi izdelki Oki Doki Zelenih dolin. Pa tudi starejši niso ostali lačni, saj jih na Polkafest turnejah vedno čaka velika ponudba pristnih in dišečih slovenskih izdelkov. Želodčke so lahko dodobra napolnili s slastnim praženim krompirjem po izvornem gorenjskem receptu. Pokusili so še izvrstna domača bučna olja pa tudi namaze in sladice, ki so jih pripravili v podjetju Jeruzalem Sat, ter druge dobrote s podeželja, ki so vam sicer na voljo v Tuševih centrih. Prijetno so nato združili s koristnim in se še isti dan seznanili s koristnimi vsebinami v Tuševi Zeleni svetovalnici ter zanimivostmi, povezanimi z nastankom narodne noše, ki so jih pripravili na stojnici Čevljarstva Štajnar.

Sašo Švigelj
Ansambel Šepet je z mlado pevko navduševal mimoidoče.

PRIDRUŽITE SE TUDI VI!

Veselo pa bo vse do 13. maja, ko bodo Polkafest turneje še vedno potekale po Sloveniji. Del nepozabne zabave ste tako lahko tudi vi! Naslednje Polkafest turneje za ogrevanje pred največjo veselico v Sloveniji – Polkafestom  bodo v Tuševih centrih po Sloveniji potekale ob sobotah med 10. in 12. uro.