Prerokba

Posvaril pred vojno med Rusijo in ZDA

U.K./Novice Svet24
12. 4. 2018, 21.00
Deli članek:

Eden najslavnejših prerokov je napovedal trenutne svetovne dogodke. In žal se nam, vsaj glede na njegove napovedi, ne obeta nič dobrega. Je slavni prerok govoril o razmerah v Siriji?

Arhiv časopisa Novice Svet24
Legenda apokaliptikov. Eden, edini in zmotljivi Nostradamus.

Nostradamus je še zmeraj eden najbolj slavnih in tudi najbolj zloglasnih prerokov v človeški zgodovini. Njegove prerokbe naj bi bile izjemno natančne in so v preteklosti že napovedale nekatere največje in tudi najbolj tragične svetovne dogodke.

Kode

Nostradamus je sicer svoje prerokbe zapisoval v posebnih kodah in verzih, tako da njihova razlaga pravzaprav ni preprosta. Njegovi preučevalci pogosto trdijo, da imajo ključe, s katerimi so razvozlali njegove prerokbe, a z gotovostjo tega ne more trditi nihče. Odnosi med ZDA in Rusijo se zaostrujejo in situacija, ki se je zgodila v Vietnamu, se lahko ponovno zgodi v Siriji, kar pa ni prav daleč od vsesplošne vojne. In prav nekaj takšnega je napovedal sloviti prerok.

Nostradamusove prerokbe lahko brez težav povežemo z različnimi dogodki v preteklosti.

Tretja svetovna vojna

Nostradamus naj bi v eni od svojih prerokb napovedal, da se bo tretja svetovna vojna začela na Bližnjem vzhodu. »Začela se bo vojna med dvema velikima velesilama, ki bo trajala 27 let. Začetek velikega nasilja bo označil komet na nebu. Teror in naravne katastrofe bodo uničili naš planet, vse dokler se ne bo Zemlji približal gigantski planet.« Vsekakor bi se njegove besede lahko nanašale na ZDA in Rusijo, ki sta trenutno ujeti v hladno vojno. Mnogi njegovo prerokbo povezujejo tudi s terorističnimi napadi v Franciji in potencialno invazijo muslimanov v Evropo. A dejstvo je, da si njegove prerokbe vsak lahko razlaga po svoje. Nostradamus je redko zapisoval datume in pravzaprav ni bil nikoli specifičen pri svojih napovedih. Kolikor vemo, se je prerokba (če vanjo sploh verjamemo), ki jo zdaj povezujejo z razmerami v Siriji, že izpolnila pred stoletji ali pa se bo čez tisoč let.

Nostradamusova knjiga

Prerokbe je bila natisnjena v več milijonskih nakladah in je najbolj znana preroška knjiga.

Najpomembnejši napovedi

Nostradamus naj bi med drugim napovedal požar v Londonu leta 1666. Zapisal je, da bo leta '66 London plačal s krvjo pravičnih, umrli pa bodo v ognju. »Stara gospa bo padla s svojega visokega prestola in mnogi iz iste sekte bodo ubiti.« Prav tako naj bi napovedal Hitlerjev vzpon. »Iz globin zahodne Evrope se bo dvignil otrok iz revne družine. Z jezikom bo zapeljal množice in njegova slava se bo širila proti vzhodu.« Čeprav napoved res nekako kaže na vzpon Adolfa Hitlerja, pa mnogi verjamejo, da je Nostradamus čas pojmoval ciklično in je dejansko govoril o Juliju Cezarju.