Črna smrt

VIDEO: Mesto terorizirajo »zombi« rakuni, pravijo, a resnica je precej bolj kruta

S.R.
5. 4. 2018, 11.00
Posodobljeno: 5. 4. 2018, 11.04
Deli članek:

Prebivalci ameriškega mesta trepetajo pred pobesnelimi rakuni, ki so jih že oklicali za »zombi« rakune.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija v Youngstownu v zvezni državi Ohio se že ves mesec ukvarja s »kaznivimi« dejanji razjarjenih rakunov, ki so se ugnezdili v soseščino. »Kot zombiji so,« pravijo.

Policija je samo marca prejela 14 prijav preplašenih prebivalcev, ki so vsi po vrsti zatrjevali, da so te srdite gozdne sesalce opazili, kako vzravnano stojijo na zadnjih nogah in kažejo grozeče čekane. »Izjemno nenavadno,« je prizor opisal fotograf Robert Coggeshall, ki aparat rad usmeri v prostoživeče živali. »Vzravnal se je in postavil na zadnje noge, česar pri rakunu še nikoli nisem videl, nato je pokazal zobe, se prekucnil na hrbet in zapadel v povsem otrplo stanje, kot bi bil v komi,« je dodal. Dogajanje je še toliko bolj bizarno, ker so rakuni nočne živali, s takšnim vedenjem pa so se izkazali pri belem dnevu.

Kaj se dogaja z lokalnimi rakuni?

Na ministrstvu za naravne vire poznajo odgovor, ki pa je morda še bolj grozljiv, kot misel na »zombi« rakune. Pravijo, da so uboge živali okužene s kugo, podobno pasji kugi. Gre za zelo nalezljivo okužbo, ki lahko povzroča težave s prebavo in dihanjem ter krče in druge napade. Pravijo sicer, da se virus ne prenaša na ljudi, vendar opozarjajo, da bi lahko bili v nevarnosti psi.

S podobno težavo se srečujejo tudi v okrožju Cook County v zvezni državi Illinois, kjer so nedavno opazili, da se je na območjo pojavila skupina podobnih »zombi« rakunov. »Najbolj zanimivo pri teh živalih je, da se premikajo izjemno počasi. Kaže, da jim je malo mar za okolico. Ni videti, kot da bi se ljudi bali. Naokoli postopajo sredi belega dneva,« je za CBS Chicago pojasnila zdravnica Donna Alexander.