Še enkrat izvoljen

Baba Vanga napovedala »gospodarja sveta« – se je napoved uresničila?

J.P.
19. 3. 2018, 09.06
Posodobljeno: 19. 3. 2018, 09.10
Deli članek:

Slepa vidka je napovedala teroristične napade, ki so 11. septembra 2001 pretresli Združene države Amerike. Napovedala pa je tudi o »gospodarju sveta«.

Wikipedia
Baba Vanga se je rodila v Strumici, danes makedonskem kraju.

Bolgarka, ki je preminila leta 1996 – imela je 85 let –, velja za balkanskega Nostradamusa. Govori se namreč, da se je uresničilo kar 85 odstotkov njenih napovedi. Se je uresničila tudi napoved iz leta 1979?

Vse se bo stalilo

Napovedala brexit?

Napovedala, da Evropa, kot je poznamo, do konca leta 2016 ne bo več obstajala. Velika Britanija je 23. junija tistega leta izglasovala, da zapusti Evropsko unijo.

Takrat je namreč Valentinu Sidorovu dejala, da bo Rusija postala »gospodar sveta«, potem ko se bo Evropo spremenila v puščo. »Vsi se bodo stalili, kot da bi bili led, le eno bo ostalo nedotaknjeno – Vladimirjeva slava, slava Rusije,« naj bi dejala in dodala, da se bo vse umaknilo z njene poti in da bo, kot že rečeno, postala gospodar sveta.

Se je kolesje s ponovno izvolitvijo Vladimirja Putina za ruskega predsednika začelo premikati? Glede na to, da od decembra leta 1999 z železno pestjo vlada ruskim prostranstvom ter upoštevaje nedavno razkritje ruske napredne oborožitve, bi se lahko izkazalo, da se Vanga še enkrat ni zmotila.