ZLATI GRIČ

Zakladnica doživetij

Oglasno sporočilo
16. 3. 2018, 13.00
Posodobljeno: 16. 3. 2018, 13.09
Deli članek:

Obisk Škalc, slikovitih gričev blizu Slovenskih Konjic, kjer raste odlična vinska trta, je doživetje za vsakega obiskovalca. Ta izjemen trenutek pa naj ne mine brez ustrezne rujne kapljice ob odlični hrani.

Vinogradništvo na Konjiškem ima dolgo tradicijo. V okolici Slovenskih Konjic so menihi iz Žičke kartuzije že pred skorajda devetsto leti začeli pridelovati vina. O tem pričajo zapisi iz druge polovice 15. stoletja, kjer oglejski patriarh pravi, da imajo Konjičani več vinogradov in vina v kleteh, kot celotna dežela skupaj! Zanimivo je, da so Konjičani trte negovali tudi po odhodu menihov iz kartuzije in od leta 1900 kletarili v znameniti stari kleti, med prebivalci imenovani Eis Keller (Ledena klet).

Promocijski material
Penine Vinske kleti Zlati grič zorijo v Otokarjevi kleti Žičke kartuzije.

Ena najsodobnejših vinskih kleti v Evropi

Zlati grič predstavlja prijaznost, sonce, vinsko trto, tradicijo in življenje. Vinska klet je v osrčju Škalc, sredi vinogradov, v katerih pridelujejo vino oziroma grozdje že več kot osemsto let. Vinska klet Zlati grič sodi med najsodobnejše v Evropi, zato ne preseneča, da iz nje prihaja pester nabor vrhunskih vin, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne okuse. »Poleg najnovejše tehnologije smo zelo ponosni na arhitekturo, ki je zelo specifična. 3500 m2 velik objekt je umeščen pod zemljo in se zliva s krajino, ki ga obdaja, strehe so namreč zatravljene in zasajene. V naravi so vidni le posamezni fasadni elementi, ki se izvirno vključujejo v obstoječo vinogradniško krajino,« je o kleti povedal direktor Silvo Žižek.

Promocijski material
Vinska klet Zlati grič se ne ponaša samo z vrhunskimi vini, pač pa tudi z zanimivo arhitekturo.

Če bi živeli v Franciji, bi vinograde območja nad Slovenskimi Konjicami, kjer ima klet Zlati grič najbolj prestižne vinograde, imenovali grand cru – velika lega. Gre za enkratni naravni amfiteater slikovitih gričkov, ki so skorajda vsi posejani s trtami. Zlati griči so naraven park, galerija čudovitih slik ob pogledih na urejene vinograde in med njih ujeto golf igrišče. 

Gurmani boste uživali

Na griču nad vinsko kletjo je Gostilna Grič, kjer bodo razvajali vaše brbončice z okusno hrano ter odličnimi in večkrat nagrajenimi vini iz Vinske kleti Zlati grič. Navdušili vas ne bodo samo sveže pripravljena hrana in vrhunska vina, ampak tudi dih jemajoči panoramski razgled.

Vinogradniški dvorec

Za tiste, ki vam enodnevno občudovanje lepot Škalc ni dovolj, bodo poskrbeli v apartmajski hiši Vinogradniški dvorec, ki je s tremi čudovitimi apartmaji kraj, kjer se harmonično usklajujeta narava in mir. Prečudoviti pogledi na zelene vinograde vas bodo očarali v toplih poletnih dneh in vam ponudili prijetno pribežališče po dolgem in sproščujočem sprehodu ali igri golfa na edinstvenem igrišču.

Alja Nike Skrt
Vinogradniški dvorec je tudi kulturni spomenik, zgrajen v 15. stoletju.

Edinstveno golf igrišče

Ljubitelji golfa že gotovo poznate igrišče na Zlatem griču, saj slovi po svoji edinstveni legi med vinogradi in ponuja prekrasne poglede. Devet igralnih polj s skupno dolžino 2500 metrov leži na idilični lokaciji, kjer se zlivajo s krajino. Igrišče je sicer nekoliko zahtevnejše, vendar omogoča veliko sprostitve in zanimivosti tudi manj izkušenim igralcem, za katere je na voljo tudi spoznavanje z igro ali pa učenje golfa na vadišču na Dobravi pod okriljem golf kluba Zlati grič.

Zlati grič je zakladnica doživetij, kamor se vsi, ki so ga že obiskali, z veseljem vračajo.
www.zlati-gric.si