Zlata mrzlica

FOTO in VIDEO: Z neba se je vsulo 3 tone zlata, srebra in draguljev

R.T.
16. 3. 2018, 10.42
Posodobljeno: 16. 3. 2018, 10.55
Deli članek:

Na na območje letališča v Jakutsku se je vsulo več kot tri tone zlata, srebra, platine in draguljev.

Twitter
Večina tovora je pristala na vzletni stezi.

Na letališču v Jakutsku se je včeraj iz letala, ki je prevažalo deset ton plemenitih kovin, vrednih približno 230 milijonov evrov, pri vzletu odtrgal del lopute prostora za tovor. Nenadoma so z neba začele deževati dragocenosti. Po poročanju ruskih medijev naj bi iz prostora za tovor »pobegnilo« za tri tone zlatih in srebrnih palic ter draguljev. Večina dragocenosti je pristalo kar na vzletni stezi, nekaj posameznih zlatih palic pa je bilo razpršenih tudi do 26 kilometrov od letališča, medtem ko je letalo zasilno pristalo na bližnjem letališču.

Tisti, ki vas je popadla zlata mrzlica, boste razočarani. Če gre verjeti kanadski korporaciji Kinross Gold, ki je večinski lastnik bližnjega rudnika in pobeglega tovora, so namreč izsledili že vse dragocenosti, potem ko so na območje poslali pripadnike varnostnih sil. Preiskava incidenta sicer še poteka, po poročanju lokalnih medijev pa naj bi policija že pridržala enega od inženirjev.

Na območju sibirskega mesta Jakutsk, ki leži daleč na vzhodu Rusije, se nahajajo številni rudniki zlata in diamantov, kljub temu pa gre za eno najrevnejših delov države.