Nenavadna resnica

Razkrita skrivnost Titovega Nezemljana

U.K. / Novice Svet24
10. 3. 2018, 20.30
Deli članek:

Leta 2011 so v skritem arhivu našli fotografije obdukcije Nezemljana. Prisoten naj bi bil tudi jugoslovanski predsednik Josip Broz - Tito.

Arhiv
Avtor posnetka Andrej Zoboli: "Dele telesa sem naročil iz ZDA in potem izdelal vesoljca. Kožo sem izdelal iz gume."

Pred sedmimi leti je med navdušenci nad teorijami zarote prišlo do pravih pretresov. Na plan so namreč prišle fotografije obdukcije Nezemljana. Po dobljenih podatkih naj bi se neznano leteče plovilo zrušilo nad Otočcem v Sloveniji. Tako plovilo kot truplo Nezemljana naj bi jugoslovanska armada takoj odvlekla v Beograd. Na vojaškomedicinski fakulteti v Beogradu naj bi nato opravili obdukcijo, prisoten pa je bil celo Tito. Slednji naj bi zabičal vsem, da morajo incident držati v strogi tajnosti.

Video

Malo pozneje se je pojavil tudi triminutni video obdukcije. Ta je precej podoben tistemu iz slavnega primera v Arei 51. Na črno-belem posnetku lahko vidimo dva zdravnika, ki sta opravila obdukcijo, v ozadju pa stoji še ena oseba. Po skritih zapisih naj bi obdukcijo opravili slovenski kirurg Andrej Zoboli ter patologa Nikola Julić in Zoran Federić.

Razkritje

Pristen posnetek bi seveda bil dokaz o obstoju življenja zunaj našega planeta, vendar gre za prevaro. Po več letih so namreč srbski novinarji našli Andreja Zobolija. Izkazalo se je, da ne gre za Slovenca, ampak za italijanskega državljana, ki je dejal, da je posnel video s svojima prijateljema v zobozdravniški ordinaciji leta 1999. »Dele telesa sem naročil iz ZDA in potem izdelal vesoljca. Kožo sem izdelal iz gume. Pač takrat se nam je to zdelo zabavno,« je povedal Zoboli, ki je še dodal, da mu je medicinsko opremo posodil prijatelj zobozdravnik.

Niso vsi prepričani

Čeprav so novinarji našli Zobolija, pa niso vsi prepričani o resničnosti njegove zgodbe. Mnogi zagovorniki teorij zarote verjamejo, da gre le za delo vlade (slovenske in srbske), ki hoče prikriti, da so v 60. letih dejansko imeli truplo Nezemljana na operacijski mizi. Če se pošalimo: kdo ve, morda bo Otočec kmalu postal tako znan kot Roswell v ZDA, kjer prebivalci zelo dobro služijo z zgodbo o sestreljenem NLP.