UREDITEV APARTMAJA

Z detajli osvežimo dom ali apartma

Zoran Franc/Novice Svet24
6. 3. 2018, 19.10
Deli članek:

S pomočjo majhnih detajlov, kot so svetilke, rože, tekači in preproge ter druga zanimiva dekoracija, lahko bistveno spremenimo videz prostora, z minimalnimi stroški se da tudi apartma prodati za več denarja.

Dreamstime
Pri preprogah raje izberite več manjših kot eno večjo, saj prostor tako lažje diha.

Smo v času, ko se vse več ljudi odloča oddajati svoje stanovanje drugim v času, ko stanovanja ali hiše ne potrebujejo. Lahko zgolj za vikend, teden ali celo za sezono. Pomembno je, da se gostje dobro počutijo. Da je stanovanje urejeno, pospravljeno, modno. Vse to pa lahko dosežemo že z majhnimi detajli; s pomočjo simpatičnega ogledala ali figurice, lepe nočne svetilke, mehke odeje ali vzglavnika, okrasnim cvetjem na mizi. To je tisto, kar bo pritegnilo pozornost gostov in v nadaljevanju tudi nakup.

Dreamstime
Ujemite skladnost. Kavč na fotografiji se dopolnjuje z zavesami.

MANJ JE VEČ

Z detajli nikar ne bodite preveč razsipni, ne izbirajte niti velikih in dragih stvari, temveč raje posezite po poceni detajlih, ki jih lahko kupite v vseh večjih trgovskih središčih. Nikar ne pozabite tudi, da lahko preprosto, z le nekaj truda, predelate stare stvari v nove. Stara in obrabljena vrata pobrusite in prepleskajte po svojem izboru. Lahko jih tudi oblečete v pisane barvne tkanine in tako poskrbite za orientalski pridih. Staro sedežno garnituro ali morda samo fotelj lahko za malo denarja preoblečete v nove barve. Po novem »zažigajo« cvetlični vzorci in karo vzorci, da boste prostor enotno opremili, pa v isto blago oblecite še nekaj vzglavnikov in tako poskrbite, da se bo slog v prostoru nadaljeval.

SLIKE, PREPROGE, TAPETE

Če želite nov in drugačen stil, začnite pri stenah interierja. Dolgočasne in puste bele stene lahko popestrite s slikami, preprogami in tapetami. Ne pozabite tudi pred zofo ali fotelj namestiti preproge, ki se bo barvno skladala s pohištvom, a pri tem pazite na velikost. Pri preprogah raje izbirajte med manjšimi, ki se med seboj dopolnjujejo, saj lahko prevelike hitro »zasičijo« prostor.

Dreamstime
Poiščite podobne odtenke, ki naj kreirajo izbrani prostor.

SVETLOBA POSKRBI ZA OBČUTEK

Ne pozabite na namizne in samostoječe svetilke. Z ambientalno svetlobo lahko videz prostora močno spremenite in izboljšate. Naj na čajni mizici ob fotelju počiva majhna lučka za branje. Namestite jih tudi pod kuhinjske predale. Tam se odlično odnesejo led trakovi, ki bodo prostor naredili modernejši in svetlejši ravno tam, kjer svetlobo potrebujete.

SOBNE RASTLINE

Na stare vzglavnike našijte resice, zamenjajte stare dekorativne lonce za cvetje in korita. Omislite si nove rastline. Zamenjajte okvirje za slike, kupite veliko stekleno vazo in jo napolnite z dekorativnimi kamenčki.

STROP

Opazni strop je ponovno vse bolj priljubljen. Okrasite ga z okrasnimi bordurami ali štukaturami, ki so lahko tudi barvne. Bela barva naj le ostane, saj poveča prostor in ga naredi zračnejšega. CIFRA: 1 stil naj bo vodilen v prostoru. Če se odločite za rožasto zofo, naj se isti vzorec ponovi na vzglavnikih in zavesah.