Zanimivosti

Čarobna moč las: prave energije in luna jih napojijo

S.N.Č./Novice Svet24
4. 3. 2018, 16.00
Posodobljeno: 4. 3. 2018, 16.14
Deli članek:

Lepi, dolgi in gosti lasje so že v zgodovinskih podobah krasili glave bogov in podobnih avtoritet, saj jim je pripisano, da veljajo za simbol telesne in duhovne stabilnosti.

Dreamstime
Lasje menda delujejo kot radar, ki sprejema in shranjuje podatke iz naše okolice.

Tudi med preprostimi ljudmi je obveljalo prepričanje, da so lasje koncentrirana duša.

Čarobno moč las so dokazali tudi moderni znanstveni preizkusi: po striženju se na primer zmanjšajo občutki depresije – skupaj z lasmi osebe namreč odide še bolezen.

Lasje imajo pomembno vlogo pri vzdrževanju energetskega ravnovesja v telesu.

Tokrat se pri skrbi za lase zato ne bomo posvetili raznim šamponom in dodatkom, ki s svojo agresivnostjo lahko lasem povzročijo celo več škode kot koristi.

PRETOK ENERGIJ

Ne moremo namreč mimo dejstva, da na stanje naših las vpliva celotno stanje našega telesa in da se z leti nakopičijo bremena.

Kakšni so torej optimalni nasveti za gostejše lase z vidika energijskega razumevanja?

Energijska svetovalka Andreja Novak je jasna: »Stanje vaših las je odvisno od stanja vaše korenske čakre. Če imate slabo korensko čakro, vas zebe v roke in noge, lahko imate slabšo kri in ste večinoma utrujeni, brez prave življenjske energije. Pri slabi korenski čakri bo slej ko prej tudi vaše lasišče pokazalo znake utrujenosti in krhkosti ali celo izpadanja las.«

Strokovnjakinja zato za gostejše lase predlaga energijsko masažo lobanje, ki poskrbi tako za zgostitev las kot za okrepitev lasišča. »Začutite svetlobo in zadihajte vanjo ter sočasno čutite blazinice na prstih na rokah; sproščeno si masirajte lobanjo po vseh delih in ob tem globlje dihajte in čutite, kako vam energija teče skozi blazinice in polni korenine lasišča,« svetuje.

Zanimiva je tudi tehnika drgnjenja nohtov na rokah – povzroči, da se v treh tednih začnejo lasje močno krepiti, saj so nohti in lasje močno energijsko povezani in z drgnjenjem dovajate lasem neposredno energijo. Nohte na rokah drgnite med sabo vsaj 10 minut na dan in vsaj tri tedne, dokler ne opazite prvih rezultatov.

Poskrbeti pa je treba tudi za ohranjanje ravne drže. Energijska opora lasišča namreč poteka po hrbtenici in z ravno držo poskrbite, da teče nemoteno. Tako lasišče prejema energijo iz korenske čakre, sočasno pa se na vas prenehata zgrinjati stres in nemir iz okolja, kar spodbudi še druge dejavnike za izboljšanje vašega počutja.

Dreamstime
Običajni nasveti za zdrave lase so enaki kot za srečno življenje: bodite sami sebi pomembni, vzemite si dovolj časa za svoje telo in zaživite svoje življenje s pravo energijo.

LUNARNI VPLIVI

Bolj kot energijska delovanja so med ljudmi znani vplivi luninih men na lase. Osnovni napotki so: če želite postriči samo konice ali bi radi polno pričesko, so primerni dnevi naraščajoče lune; negovalne maske si nanašajte med mlajem in polno luno; pojemajoča luna zavira rast las in je zato kot naročena za kratke pričeske; med polno luno in mlajem pa so lasje bolj oprijemljivi in je čas idealen za barvanje.

Poglejmo pa tudi, kako na lase vpliva položaj Lune glede na zodiakalna znamenja:

Luna v Levu: poskrbi za polnost, obstojnost in dolgotrajni volumen. 
Luna v Ovnu, Strelcu: lasne kure delujejo posebej dobro, barve so intenzivnejše. 
Luna v Devici: lasje so ubogljivi in jih z lahkoto oblikujete v želeno pričesko. 
Luna v Kozorogu: tanki lasje postanejo močnejši in odpornejši. 
Luna v Vodnarju: najboljši dnevi za umivanje las in barvanje, lasje rastejo hitreje. 
Luna v Tehtnici: barva se obdrži dlje in se bolje vpije v lase. 

Luna v Ribah, Raku, Škorpijonu: vodna znamenja imajo na lase negativen vpliv, zato se vsem posegom na laseh te dni odpovejte.