Značilnosti

12 znamenj nakupuje: kdo s kartico in kdo z drobižem?

B.J. / Novice Svet24
25. 2. 2018, 17.01
Deli članek:

Nakupovanje je le eno od skoraj vsakodnevnih nujnih opravil. Razlike med načinom nakupovanja pa se največkrat ugotavljajo glede na spol.

Thinkstock
Kdo plača s kartico in kdo z drobižem?

A drugačne navade niso izrazite samo med moškimi in ženskami, način nakupovanja močno opredeljujejo tudi zvezde.

Astrološka analiza je zanimiva in osupljiva. 

Oven

Kupuje vse, kar nosi oznako »novo« ali »izboljšano«. V trgovini prehiteva, sploh pa ne prenese, da bi mu kdo odnesel »njegov« izdelek izpred nosa. Naravnost ljubi stojala, na katerih so ponujeni brezplačni reklamni izdelki. Plačuje na najnovejšega od načinov, ki jih omogoča njegova banka.

Bik

Vedno kupuje isto znamko, ki mora biti res kvalitetna. Praviloma zanj več šteje uporabnost kot estetika, kar pa ne drži vedno, še posebej če naj bi se z izdelkom postavil pred sorodniki ali sosedi. Pri nakupih se odloča na podlagi poročil in testov, objavljenih v potrošniških revijah.

Dvojčka

Vsake stvari kupi po par, ob razprodajah pa je največja možna tečnoba, čeprav sam temu reče, da ga le vse zanima. Če le ima neposredno elektronsko povezavo z banko, je sposoben kupovati, dokler je na računu še kaj. Zaradi dvojčkov so trgovine vesele, da čekov ni več …

Rak

Rak je – kot jež v jesenskem času – sposoben zvleči domov ogromno stvari, od katerih jih bo nekaj celo uporabljal. Vsekakor kupuje vse, kar je mogoče reciklirati. Cene preverja po trikrat. Plačuje s starimi bankovci. Če mu pade kovanec za dva centa po tleh, se nihče ne bo pripognil tako hitro.

Lev

Med različnimi proizvajalci istega proizvoda ne izbira po ceni ali kvaliteti, ampak, prvič, po velikosti, drugič, po bleščavi embalaže. Res ni najbolj ekonomično, te pa vsekakor opazijo. Tudi pri blagajni naredi nemir, je glasen ali pa mu kaj slučajno pade po tleh. Plačuje seveda z zlato kartico.

Devica

Vedno kupi izključno to, kar ima napisano na nakupovalnem listku – razen če je kaj izjemno lepo zapakirano. Če je etiketa natrgana, ne pride v poštev, tudi če je edini kos! Izbira izdelke bolj od zadaj, ker so tiste v prvi vrsti »že vsi držali v rokah«. Uporablja nakupovalne in vseh vrst druge bone.

Tehtnica

Za nakupe porabi dvakrat več časa kot vsi drugi. Pri njej ima estetika veliko prednost pred uporabnostjo, zato sta svečnik in stojalo za rože včasih lahko tudi smrtno nevarna – a zato posebej lepa. Pred nakupom za mnenje vpraša vsaj dva prodajalca. Na blagajni niha med možnostmi plačila.

Škorpijon

On: ne nakupuje. V skrajnem primeru živila, kot sta šampanjec in kaviar. Oh, in smetana »za potem«.

Ona: ne plačuje. Račune v roke dobiva zadnji ljubimec. Njegova velikodušnost je dovolj velika za oba.

Ob vseh drugih okoliščinah in za vse eksistenčno manj nujne družinske nakupe, na primer za kruh, mleko, testenine in čeveljčke za otroka, poskrbi mož. Po možnosti tudi za denar. Pa brez nepotrebnega zapravljanja – ga opozori.

Strelec

Med nakupovanjem prek prenosne naprave posluša Beethovna, Mahlerja ali pa kaj »hudo odtrganega«, s tem da si ne želi ničesar drugega bolj kot to, da bi ga kdo vprašal, kaj posluša. Kupuje vse, kar ima tuje etikete, s po možnosti neizgovorljivimi nazivi. Plačuje s kreditno kartico, na kateri je slika Bangkoka.

Kozorog

Kupuje natančno tisto, kar ima napisano na listku, s tem da sproti na vsakem artiklu posebej preverja ceno in rok uporabe. Dva kosa ali več kupi samo v primeru, če je artikel na razprodaji ali če pri nakupu več kosov (vsaj) enega dobiš zastonj. Na blagajni se zadržuje in preverja račun.

Vodnar

Kupuje v majhnih trgovinah za vogalom. Vsekakor mu nakup ne sme vzeti preveč časa. Rad ima originalne, vsaj malo drugačne listke s ceno, kjer pa mora pisati čim več – tudi če ni najbolj čitljivo. Rad ima izdelke, ki jih drugi ne marajo ali pa še ne vedo zanje … Plačuje z veliko drobiža in z malimi bankovci.

Ribi

Doma pozabi nakupovalni listek. In denarnico.

Ali bo vse nakupil mož ali pa ne bodo jedli.