PREPLAVILI SVET

Vlažilni robčki očistijo ritko, dom in avto

Zoran Franc / Novice Svet24
4. 2. 2018, 18.03
Deli članek:

Vlažilni robčki so na tržišču šele dobro desetletje in lahko bi rekli, da so skorajda preplavili svet, saj povsod pridejo prav. Uporabljamo jih prvotno za čiščenje otroške ritke in odstranjevanje ličil. To pa še ni vse.

Profimedia
Vlažilne robčke odlikuje vsestranskost. A kljub vsemu naj mesto vedno najdejo v smeteh, saj se v naravi zelo težko razgradijo.

Vlažilne robčke je zmeraj dobro imeti pri roki. Odlično očistijo prah v avtomobilu, pa tudi v vašem domu. Uporabimo pa jih lahko tudi za čiščenje umazanije in pack s sten, za čiščenje telefona, tablice ali računalnika in še kje. Preverite.

GLAJENJE NAELEKTRENIH LAS

MADEŽI DEZODORANTA

Madež poskusite najprej v celoti izčistiti iz suhe tkanine z vlažilnim robčkom. Nato tkanino operite kot običajno. 

Tudi vi sovražite naelektrene lase? Preizkusite naslednji trik. Naelektrene lase nežno pogladite z vlažilnim robčkom. Počasi potujte od lasišča proti konicam, a pazite, da se las ne dotikate preveč, saj boste v nasprotnem primeru namastili lasišče. Lasje bodo hitro izgubili statiko, vaša pričeska pa bo urejena in ukročena.

ODSTRANJEVANJE MADEŽEV

Vlažilni robčki so odličen pomočnik v trenutkih nesreč. Z njimi boste hitro in preprosto očistili madež vina ali paradižnika, ki se je pojavil na preprogi. Prav tako boste z njimi odstranili madeže z oblačil, a pomembno je, da oblačilo nato čim prej operete po navodilih proizvajalca, saj lahko nekateri vlažilni robčki zaradi vsebnosti alkohola in drugih snovi spremenijo barvo tkanine. Uporabite pa jih lahko pri čiščenju pohištva – z njega boste z lahkoto odstranili prah. Idealni so tudi za čiščenje kopalnice. Vaše pipe se bodo ponovno svetile kot nove. Pravzaprav skoraj ni stvari, kjer pomoč vlažilnih robčkov ne bi bila dobrodošla.

NAREDITE KODRE

Vlažilni robčki so lahko tudi pripomoček za kodranje las. Lase nekoliko navlažite, nato pramen od konice do lasišča navijte okoli vlažilnega robčka, ki ga na koncu zavežete. Najbolje bo, če boste lase pustili navite čez noč. V nasprotnem primeru jih posušite s sušilnikom.  

MADEŽI VOŠČENIH BARVIC

Če se je vaš malček namesto po papirju z voščenkami poigral po steni, boste madeže hitro in preprosto odstranili s pomočjo vlažilnih robčkov. Najprej poskusite čim več madežev odstraniti samo z robčki, če to ni dovolj, madeže segrejte s sušilnikom za lase, nato pa jih očistite z vlažilnimi robčki.