Usodna

Astrologija pozna vse odgovore: res konec za Trumpa?

S.N.Č. / Novice Svet24
4. 2. 2018, 16.01
Posodobljeno: 4. 2. 2018, 16.08
Deli članek:

Novica o tem, da ameriški predsednik ne bo dokončal svojega mandata, pravzaprav sploh ni novica, govorice o tem krožijo, že vse odkar je nastopil svoj mandat.

Reuters
Po napovedih zvezd Donald Trump svojega 72. rojstnega dne ne bo dočakal kot predsednik.

Kaj pa če so se črne napovedi za Donalda Trumpa že začele uresničevati v vsej svoji veličini?

V zadnjih tednih so se govorice o predčasnem končanju mandata namreč močno okrepile, o njih zdaj govorijo ugledni analitiki z vseh koncev sveta, ne le ameriški.

ZVEZDE PRAVIJO …

Kaj o tej »fatalni pomladi 2018« pravijo zvezde, smo povprašali enega najboljših slovenskih astrologov Berna Jurečiča. Odgovoril je v svojem stilu – nadvse strokovno, a tudi dovolj jasno, da vemo, kaj gospoda Trumpa čaka v bližnji prihodnosti.

Izmed veliko prediktivnih tehnik si oglejmo samo nekatere glavne. Solarni povratek za letošnjo pomlad predvideva zelo napete čase, saj neugodnih kombinacij med natalnimi in letnimi planetarnimi položaji ne manjka: Jupiter je v kvadratu s Plutonom in obratno; Mars napada rojstnega Plutona z opozicijo (nasilen aspekt), Saturn kot vodilni planet pa rojstnega Merkurja (vladarja Sonca), ob čemer je izpostavljen še Neptun (T-kvadrat). S tem kombinacij še ni konec, časovni okvir pa leži pri največ treh mesecih pred rojstnim dnevom (14. junij).

Velja omeniti, da je Pluton v Trumpovem horoskopu neaspektiran, se pravi, da hlepi po aspektih s strani planetov – v tem letu bo imel kompanije dovolj, le da ne takšne, kakršno bi si želel … 

V progresirani karti najprej pogledamo Luno, ta pa bo v dveh mesecih na neugodno postavljenem Plutonu (12. hiša, skriti močni sovražniki) ter v treh in pol mesecih natančno na progresiranem Plutonu. Progresiran Jupiter je v kvadratu s srednjo točko med Saturnom in Venero (tudi v 12. hiši), progresiran Uran pa med Soncem in Vozlom v rojstnem horoskopu (Uran, vladar Sonca, s tem vznemirja Sonce, ki je v njegovem znamenju).

Direkcije solarnega loka dajejo še nekaj prispevka k povedanemu. Uran bo v petih mesecih prišel natančno na rojstnega Marsa, Merkur pa le malo pozneje v kvadrat z rojstnim Uranom, vladarjem Sonca. Nekako takrat tudi direktirani Vozel vstopi v Devico, direktirana Luna pa v Ribi (žrtev).

Pri mrkih ni dosti bolj ugodno: prvi pade dokaj natančno na Plutona, drugi, v februarju, pa je natančno nasproti Marsa v prvi hiši. Peti in zadnji v letu 2018 bo le stopinjo daleč od Trumpovega ascendenta, pri čemer sta podobno blizu tudi prej omenjena dva mrka. Kar trije od petih so torej izdatno zlovešči …

Če pogledamo tudi tranzitne planete, razlogov za olajšanje ni veliko. Že februarja se bo Uran postavil natančno v kvadrat z Venero, vladarko desete hiše (status, kariera), in sicer zgovorno – iz devete hiše (tujina). To bi utegnil biti del sprožilca. V maju se bo na nebu postavila še manj prijetna konfiguracija yod, tvorila jo bosta tranzitna Saturn (vl. Sonca) in Venera (vl. kariere) skupaj s Severno zanko, ki bo natanko na (razdirajočem) Plutonu v 12. hiši Trumpovega horoskopa. Uničenje ali samouničenja, to je zdaj vprašanje. Morda celo kombinacija obojega …

Kaj torej pravijo zvezde? Vsekakor to, da bo Trump takšne konstelacije le težko preživel, v političnem oziroma kariernem smislu seveda. Astrološko gledano, so ameriškemu predsedniku res šteti meseci.