Iskanje varnosti

Bodimo mirni in zaupajmo

C.Ž., S.N.Č./Novice Svet24
27. 1. 2018, 07.24
Deli članek:

Pogosto si želimo slišati, da se ne bo zgodilo nič slabega ali da nečesa ne bomo izgubili. Če pa bi se zavedali, da je naša duša večna in neuničljiva, ne bi potrebovali nobenih zagotovil.

Dreamstime
Če smo nekoga izgubili, to ne pomeni, da smo izgubili varnost, ker te osebe ni več.

Duša v svoji resnici namreč nima strahu, a ko se osredotočimo na energije izgube in končevanja, naš svet postane točno to, kar mu narekujemo s svojo vero.

Verjamemo, da varnosti v resnici ni. Toda varnost zares obstaja. Obljubljena je vsem nam z obljubo, da smo večni in večno ljubljeni.

Vsaka izkušnja konca ne pomeni, da nismo varni. Pomeni le, da nas življenje pelje proti drugačni varnosti, saj smo pripravljeni nanjo. Če se denimo en odnos konča, to ne pomeni, da v ljubezni ne gre čutiti zaupanja ali varnosti, ampak pomeni, da ta izkušnja vodi v varnost v drugem odnosu, ki bo zdaj prinesel nova, glede na našo rast še bolj ustrezna darila.

Če se osredotočamo na izgube, žalost in druge negativne energije, ki nas prepričujejo o oddaljevanju od novih priložnosti, se zaupanje in vera v nas ne moreta porajati.

Vsak išče svojo varnost na svoj način, vendar ta ni vedno očitna. Zato zaupajmo življenju, da se v vsaki izkušnji skriva nova možnost občutka varnosti; če bomo le pripravljeni to tako videti in se temu posvečati. 

ZAUPANJE V VREDNOTE

Ljudje velikokrat mislimo, da se bomo počutili varne, če bomo ugajali, imeli dovolj denarja, imeli nadzor ali podobno. Toda kar je za nekoga občutek varnosti, je za nekoga ostra skala, ki ga lahko poreže. Spoznati moramo, kaj nam je resnično pomembno.

Ko smo šli v inkarnacijo, smo s seboj odnesli energije, okoli katerih gradimo svoje izkušnje in doživljanja. Pred spustom v inkarnacijo smo se jasno odločili, katere energije želimo »poskusiti v praksi«, in smo jim nadeli naziv vrednote. Če jih spreminjamo zaradi okoliščin ali drugih ljudi, se začnemo oddaljevati sami od sebe. Ko duša zazna to oddaljevanje, stori vse, da opozori njen zemeljski jaz, da to niso izbrane energije. Ta opozorila so dokaj močna, vedno pa se potem kažejo tako, da se zamajejo naše okoliščine, energija, zdravje, finance ali odnosi. Zato, da duša pritegne pozornost. S takimi opozorili začne pripovedovati, da ne more ustvarjati v energiji, ki je ni prišla izkušat. Mnogi prisluhnejo. Mnogi ne. Izgubiti svoje izbrane izkušnje ne gre. Spomnimo se svojih vrednot, kot otroci smo jih dobro poznali. Potem smo jih mnogokrat spremenili, a ne zato, ker smo si to resnično želeli. Postavimo na novo svoje vrednote in bodimo pripravljeni za njimi tudi stati. 

Profimedia
Mirne so plovbe življenja za tiste, ki poznajo globine lastnega morja

ZAUPANJE V SPOSOBNOSTI

Ko poznamo svoje vrednote, spoznamo tudi svoje lastne moči. Čeprav se kdaj zdi, da se je življenje kljub postavljenim vrednotam malce zamajalo, se to zgodi zato, ker sodelujemo tudi v svobodnih voljah drugih ljudi in okoliščin. Takrat se zavejmo, da se vse lahko ponovno spremeni na pozitivno, če nekaj ukrenemo. Smo gibajoča se bitja, ki nam je dana sposobnost komunikacije. Lahko se dvignemo in fizično delujemo. Lahko spreminjamo stvari. Lahko vplivamo na njih. Mi smo naša lastna varnost. Če se ne počutimo v določenih aspektih varne, potem spremenimo to. Ne zgodi se samo po sebi.

Če povzamemo: pri vsaki spremembi zaupajmo v to, da je nova varnost mogoča. Ocenimo svoje vrednote in jim sledimo, nato pa tudi nekaj storimo. Zaupajmo v svojo lastno moč kreacije. Uporabimo vsa orodja. Pomagajmo si z ljudmi, ki so nam pripravljeni pomagati. Rastimo. Razvijajmo se. Tako bo naša duša vedno zadovoljna z energijo na Zemlji. Mi smo ključ.