Po pozivu

Premierkina nosečnost sprožila množično pletenje

S.A./STA
25. 1. 2018, 21.00
Deli članek:

Novica, da premierka Jacinda Ardern pričakuje naraščaj, je sprožila akcijo množičnega pletenja v državi.

STA
Novozelandska premierka Jacinda Ardern naj bi po napovedih rodila junija.

Novozelandčanka Heather McCracken je v ponedeljek namreč na twitterju zapisala, da se je zbudila z željo po pletenju za Jacindinega otroka. »Kdo je z mano?« je pozvala druge sledilce. Kasneje se je odločila, da bi bilo oblačila bolje podariti tistim otrokom, ki jih potrebujejo. Tako bi otroci zapustili bolnišnice odeti v topla oblačila, je dejala.

37 let je stara novozelandska premierka.

Tudi drugi …

Kmalu so se njenemu zapisu na twitterju pridružili tudi drugi in predlagali, da oblačila v imenu Jacindinega otroka darujejo volnenemu programu (wool programe), ki ga izvajajo novozelandske bolnišnice. Na pozive in predloge se je odzvala tudi koordinatorka volnenega programa Diane McEntee, ki je dejala, da bi bili veseli vsakega podarjenega kosa oblačil.

Ena prvih

Novozelandska političarka Deborah Russell je bila ena prvih, ki je prijela za pletilke in na družbenih omrežjih delila sliko kapice, ki jo bodo darovali v imenu Jacindinega otroka. Premierka Jacinda Ardern je namreč v petek sporočila, da s partnerjem Gayfordom pričakujeta prvega otroka. Na instagramu je zapisala, da bo opravljala vlogo premierke in mame, Gayford pa bo ostal doma in skrbel za otroka.