Ples

Jaka in Gaja sta uresničila cilje

Si.R.
9. 1. 2018, 21.30
Deli članek:

Decembra sta na Dobrovi potekali zadnji dve tekmovanji za plesalce akrobatskega rock 'n' rolla v tem letu, finale pokala Slovenije 9. decembra ter zaključek svetovnega pokala 16. in 17. decembra.

Jaki Južniču in Gaji Malovrh je v drugi skupni sezoni uspelo dvigniti formo in zmagati tudi na zadnji tekmi ter tako osvojiti pokal Slovenije v skupnem seštevku. Tekmovanje za svetovni pokal je bilo eno najuspešnejših za slovenske pare, imeli smo namreč kar šest finalistov v dveh kategorijah, tri pri starejših mladincih in tri v članskem B-razredu.

LETO ZAKLJUČILA NA ČETRTEM MESTU

Najuspešnejša izmed vseh sta bila Jaka Južnič in Gaja Malovrh z drugim mestom med člani B. S tem sta se uvrstila v finale na vseh štirih svetovnih pokalih v zadnjem delu sezone in skupni seštevek svetovnega pokala za leto 2017 zaključila na četrtem mestu.

S prvo uvrstitvijo v finale so bili zelo uspešni tudi Jaka Vrevc-Žlajpah in Loti Marinko (5. mesto) ter Žiga Vrevc-Žlajpah in Ajda Zajc (6. mesto). Luka Brulc in Julija Horvat-Zeilhofer sta končala na 9. mestu. Tik za polfinalom, na 13. mestu, sta zaključila Miha Japelj in Karolina Gumilar.

V kategoriji starejših mladincev sta se najbolj izkazala klubska kolega Jake in Gaje, Miha Češnovar in Paulina Horvat-Zeilhofer, z odličnim tretjim mestom v njunem prvem finalu. Tik pod stopničkami, na četrtem mestu, sta končala Jak Kavčič in Špela Žmuc-Škrap, Domen Žepič in Nika Meglič pa sta finale zaključila s 7. mestom. Lovro in Nana Živič-Pavček sta končala na 9. mestu.

Med ženskimi formacijami se je slovenski formaciji Queen B's uspelo prebiti do polfinala in zasedla je 12. mesto.