Mobilna verzija
10:33 22. julij 2018

VIDEO: Z nenavadno metodo uspešno napovedala poplave, kaj pa 2018?

S.R.
5 Posodobljeno: 21:05 / 07.1.2018

V letu 2018 se nam ne piše nič dobrega, če gre verjeti tej zelenjavni vedeževalki.

Jemima Packington, spargljevidka, vedezevalka, sparglji

Ena in edina, Jemima. Foto: Youtube

61-letna Britanka Jemima Packington je edina »špargljovidka« na svetu, njena metoda pa spominja na igro mikado. V zrak zaluča šop špargljev, nato pa jih glede na položaj pristanka "interpretira." Zelenjavna vedeževalka je s to metodo denimo pravilno napovedala Brexit in novoletne poplave v Združenem kraljestvu, ki jih je povzročil orkan Eleanor, zdaj pa je razkrila svoje napovedi za leto 2018. 

Nekoliko nepresenetljivo napoveduje, da bodo ZDA, pri tem zanimivo ne izpostavi nobenega posameznika, svet pripeljale na rob resnega oboroženega spopada in da se bo slabo pisalo lastnikom Bitcoinov, saj naj bi razvpiti mehurček letos le počil. Da ne bo pozneje gorja v hiši, naj lastniki kriptovalut v tem trenutku upoštevajo, da tako pravijo šparglji.

Jemima je nato še bolj črnogleda, ko pravi, da bodo naslednjih dvanajst mesecev zaznamovali številni potresi in vulkanski izbruhi. Človek se vpraša, kaj za vraga je s temi vedeževalci ter njihovo ljubeznijo do potresov in vulkanov? A »špargljovidka« na tem mestu preseneti, ko temačno napove, da se bo rodilo rekordno število otrok modre krvi. 

Napoveduje še, da se bo zibajoči stolček britanske premierke Therese May sesedel še pred koncem leta, britanski parlament pa se bo znašel sredi novega velikega škandala. Še to, na svetovnem prvenstvu v nogometu bodo zmagali Nemci, ki bodo v finalu premagali Španijo. 

Jemima Packington, spargljevidka, vedezevalka, sparglji

Vrže jih na tla, nato pa prouči njihove vzorce. Foto: Youtube

Domala nezgrešljiva

Jemima je s svojimi šparglji sicer presenetljivo uspešna. Lani je pravilno napovedala, da bodo Britanci po odločitvi za Brexit beležili gospodarsko rast. Njihovo gospodarstvo je lani kljub črnogledim napovedim zraslo za 1,5 odstotka. Če se uzremo še dlje v preteklost, je v špargljih pravilno videla ali zavohala tudi krizo evra in zmago Andyja  Murrayja v Wimbledonu.

»Moje napovedi se običajno v 80-90 odstotkih izkažejo za pravilne. Vsako leto jih nato preverim in si rečem. "Da, to se je zgodilo, to se je zgodilo." Občasno pri kakšni ustrelim za malenkost mimo, ko špargljev pač nisem prebrala dovolj natančno, vendar se nikoli ne povsem zmotim. Ko vržem šparglje, ti ustvarijo vzorce, te vzorce jaz nato interpretiram,« pravi Jemima.

Vaš prispevek