Ideje

VIDEO: Ni vseeno, kako bo videti vaše darilo pod jelko

Z.F.
23. 12. 2017, 16.31
Deli članek:

Tudi najskromnejše darilo bo seglo globoko v srce, če ga boste zavili z ljubeznijo in pozornostjo. Idej je mnogo, mi pa vam ponujamo nekaj namigov, ki vas bodo še dodatno navdihnili.

Profimedia
Z lepo zavitim darilom pričarajte nasmehe.

Naj bo letos drugače. Kaj če letos za spremembo ne bi uporabili darilnih vrečk in bi darila, ki ste jih kupili, zavili kar sami? Zagotavljamo vam, da boste ustvarili veliko večji vtis in hkrati tudi tisto drobno vznemirjenje, ki se poraja ob odpiranju novoletnih daril.

OKUSNA DARILA

Na darila privežite lizike, morda piškote, zavite sladkorne paličice in druge okusne dobrote. Tako bodo darila nadvse privlačna in mikavna.

PREPROSTO, A IZVIRNO

Lahko uporabite bel papir in ga sami poslikate z božičnimi okraski. Svetujemo vam, da izberete liste papirja formata A3, v trgovinah s hobi programom pa vam bodo ponudili tudi tanjši, povoščen navaden papir za zavijanje. Izdelajte štampiljke iz krompirja. Krompir prerežite na pol in iz sredine oblikujte zamišljen lik. Pobarvajte z akrilnimi barvami in odtisnite. Pustite, da se papir dobro posuši, šele nato vanj zavijte darilo. Z različnimi vrvicami (trak za zavijanje, rafija, juta) ga zavežite tako, da mednje zatikate razne zimzelene vejice, in nastavite pod jelko.

BOŽIČKOVA OBLEKA

Za izvirno, a zelo preprosto darilo boste potrebovali rdeč ovojni papir, črn trak in nekaj zlatega papirja. Darilo previdno zavijte v rdeč ovojni papir. Iz zlatega papirja izrežite pravokotnik, ki naj bo dva centimetra širši od traku. Pol centimetra od roba z olfa nožem na vsaki strani po dolžini zarežite odprtino v širini črnega traku. Zlato manšeto napeljite skozi trak in okrasite darilo.  

Ovojni papir so lahko tudi poslikani beli listi formata A3.

NOVOLETNE KROGLICE

Darila ovijte v nevtralne barve in jim dodajte še trakove nevtralnih barv. Vse skupaj popestrite z novoletnimi kroglicami.

IZVIRNI DODATKI

Ovojni papir poslikajte z avtomobili, notami in drugimi motivi, ki se bodo dopolnjevali z vrvico. Dodajte smrečice, snežake, mini darilca in drugo dekoracijo ter presenetite z izvirnostjo.