Še je čas

Zimska idila na praznično okrašeni mizi

Z.F.
15. 12. 2017, 20.30
Deli članek:

Če še niste praznično okrasili svojega stanovanja, nič ne de. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj izvirnih idej, s pomočjo katerih boste okrasili vaš dom z malo denarja, a poskrbeli za pravo božično vzdušje.

youtube
Ni še prepozno za okraševanje.

V prazničnem decembru se trgovinske police malce bolj šibijo pod težo okraskov in sladkih pregreh, ki jih poklanjamo drugim ali pa si jih privoščimo sami. Tokrat vam predstavljamo nekaj idej, ki lahko služijo za čudovito dekoracijo vašega doma ali pa morda za darilo komu izmed bližnjih.

ZVEZDA

Za izdelavo potrebujete slamice, vezice in barvni sprej. Slamice vstavite v kozarec, da bo poln. Okoli njih napeljite vezico, naravnajte na sredino in močno zategnite, da slamice ustvarijo bodečo kroglo. Pobarvajte in uporabite kot okrasek.

VENEC IZ KROGLIC

Za izdelavo lesketajočega se venca, ki ga lahko obesite na vrata ali ga položite na mizo, boste potrebovali aluminijasti obešalnik iz čistilnice, kroglice za okrasitev novoletne jelke in veliko pentljo ali kak drug okras. Obešalnik najprej oblikujte v krog, nato ga razvijte in začnite natikati novoletne kroglice. Te naj bodo različnejših velikosti, saj boste tako lažje zapolnili prazna mesta. Nič ne bo narobe, če bodo različnih barv. Kroglice nanizajte na gosto. Svetujemo vam, da uporabite plastične, saj jih bo lažje stisniti drugo ob drugo. Ko ste jih nanizali, privijte kovinsko žičko in zaključite krog ter spoj zakrijte z veliko pentljo.

ZIMSKA DEŽELA V KOZARCU

Potrebovali boste poljubno velike pecljate kozarce, manjše dekorativne smrečice, božičke, snežake, darilca, umetni sneg in drugo okrasje po vašem okusu, trši karton, čajne svečke in pištolo na vroč silikon. Na karton obrišite ustje kozarca in izrežite krog. Na sredino kroga prilepite čajno svečko, ki jo uporabite kot podlago. Na en konec čajne svečke lahko prilepite drevesce, na drugi konec snežaka, vmes pa poiščite prostor za manjša darilca. V kozarec nasujte nekaj umetnega snega, karton z okraski pa z vročim lepilom prilepite na ustje. Kozarec obrnite na glavo in uživajte v pravkar ustvarjeni zimski deželi. Podstavke, ki štrlijo v zrak, pa lahko izkoristite kot podstavke za sveče.

youtube
Zvezda iz slamic.

KROGLICE IZ STIROPORA

Premažite kroglice z lepilom, nato pa jih pomočite v umetni sneg. Kroglico prilepite na papirnat podstavek za mafine, vrh pa okrasite s plodom bodike in vrvico ter umetni mafin obesite na smrečico.

SVETLEČE STEKLENICE

V steklenice z nebarvanim steklom nasujte nekaj umetnega snega in vanje napeljite božične lučke. Osvetljene steklenice bodo čudovit okras na vaših oknih.