Centimetri do tragedije

VIDEO: Nespretna voditeljica skorajda storila "smrt v živo"

R.T.
15. 12. 2017, 14.15
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 14.17
Deli članek:

Televizijska voditeljica Natarsha Belling je bila blizu smrti na malih ekranih, potem ko se je ponesrečil poskus preprostega eksperimenta.

Youtube

Avstralska javnost bi bila na televizijskih ekranih kmalu priča smrti v živo, ameriška korporacija, ki proizvaja slovite gazirane pijače, pa bi se na področju odnosov z javnostjo srečala s pravo nočno moro.

V televizijski oddaji Studio 10 je nastopil Jacob Strickling, znan predvsem po svojih z znanostjo povezanih filmčkih na youtubu. Odločil se je, da skupaj z voditeljicama izvede preprost eksperiment s tekočim dušikom in vsem znano osvežujočo gazirano brezalkoholno pijačo.

Čeprav so vsi poskrbeli za običajne varnostne ukrepe, odeli so se torej v klasično »neprebojne« laboratorijske plašče, na glavo pa so si nadeli »neuničljiva« varnostna očala, se je oddaja skorajda končala tragično. Potem ko je Strickling v zrak uspešno spustil par »gaziranih raket,« je v roke pljunila voditeljica Natarsha Belling in sledila je katastrofa. Po krajšen nesporazumu glede ustreznega položaja plastenke je projektil z veliko hitrostjo le za nekaj centimetrov zgrešil njeno glavo. Čeprav so udeleženci dogodek pospremili s smehom, je lahko vsakomur z vsaj osnovnim znanjem fizike povsem jasno, da bi se incident kaj hitro lahko končal s hudimi poškodbami.

»Povedal sem ti, da bo to do zdaj najboljša televizijska oddaja v živo,« se je na koncu pošalil Strickling.