Zanimivosti

SMUČARSKA SREDIŠČA V SRBIJI

Oglasno sporočilo
25. 11. 2017, 08.35
Posodobljeno: 26. 11. 2017, 08.35
Deli članek:

Obiščite Srbijo ... ko si zaželite praznično čarobnost.

Turisticka organizacija Raska

KOPAONIK s skoraj 200 sončnimi dnevi, 160 dnevi pod snežno odejo in z okoli 62 km smučarskih prog za alpsko smučanje in tek na smučeh ponuja neizmeren užitek vsem kategorijam smučarjev. Vse proge so povezane s sistemom žičnic z zmogljivostjo več kot 34.000 smučarjev na uro.

Turisticka organizacija Raska

Za ljubitelje nočnega smučanja je osvetljena proga “Malo jezero”. S sistemom za umetno zasneževanje je pokritih 97 % smučišča. Adrenalinske vsebine, kot so sankanje na tirih, spust po jeklenici in tubing, so na Kopaoniku na voljo vse leto. Z odprtjem Avantura parka – adrenalinske atrakcije za otroke in odrasle – je turistična ponudba Kopaonika bogatejša za še eno vsebino. Najmlajšim smučarjem in začetnikom je zagotovljeno mesto v smučarskem vrtcu z otroškim trakom in vrtiljakom. V smučarskem središču je urejen tudi snežni park. www.raska-turizam.rs

Turisticna organizacija Srbije

ZLATIBOR je turistično središče, ki ga turisti obiskujejo vse leto. Smučišče Tornik ima štiri proge, smučarje pa prevažajo šestsedežnica in dve vlečnici. Proge so pokrite s sistemom za umetno zasneževanje. Vsebine so namenjene tudi najmlajšim in ljubiteljem adrenalinskih atrakcij: sankanje na tirih, tubing in panoramski razgledi z žičnico.

Turisticka organizacija Zlatibor

Za začetnike in otroke so idealna pobočja Obudojevice z nekaj krajšimi progami in manjšo vlečnico ter organizirano šolo smučanja, gostom pa je na razpolago tudi drsališče. Na lokaciji Tić polje so urejene proge za tek na smučeh in za biatlon, ki zaradi konfiguracije terena spadajo med najlepše v Evropi. V samem središču sta Dino park in Avantura park. Za novo leto sta organizirana tradicionalno silvestrovanje na Kraljevem trgu in sejem suhomesnatih izdelkov “Pršutijada”. www.zlatibor.org.rs

Turisticka organizacija Zlatibor

STARA PLANINA je s snegom pokrita skoraj pet mesecev na leto, kar pomeni možnost dolge sezone alpskega smučanja. Smučišče ima več kot 13 km urejenih prog različnih težavnostnih stopenj, namenjenih smučarjem vseh kategorij.

JP Stara planina

Od hotela Stara planina smučarje vozi gondola, vključena v širši sistem žičnic in prog. Pri začetni postaji gondole sta otroški park in šola smučanja. Za ljubitelje ekstremnih športov je na voljo proga za freeride. Vse proge so pokrite s sistemom za umetno zasneževanje. 

www.jpstaraplanina.rs
Več o smučanju: www.skijalistasrbije.rs

JP Stara planina