Zanimivosti

Obiščite pravo adventno zimsko pravljico

Oglasno sporočilo
13. 11. 2017, 07.50
Deli članek:

Preverite, kakšen nepozaben božični čas čaka na vas!

Advent v Gradcu − zimska pravljica
14 adventnih in božičnih tržnic
Predbožični čas je čas tržnic. V Gradcu se bodo v petek, 17. 11. 2017, odprle adventne in božične tržnice. Vse so urejene z veliko ljubezni in se bodo z različnimi božičnimi tematikami predstavljale do 24. 12. 2017.

Ledene jaslice
Magična točka adventa v Gradcu so vsekakor ledene jaslice na dvorišču Landhaus. Kimmo Frosti, umetnik, ki izdeluje skulpture iz ledu, je 45 ton ledu oblikoval v edinstveno umetnino. Sicer pa: graške ledene jaslice so prve ledene jaslice v tej velikosti na svetu! Otvoritev je 2. 12. 2017 ob 18. uri.

Biti otrok v adventu
Za vse majhne goste ponuja graški advent kar nekaj zanimivih možnosti za zabavo: Otroška adventna tržnica Kleine Neutorgasse bo z velikim kolesom, vrtiljakom in pravljičnim vlakom ter lončki pene in sladkorne vate poskrbela, da se zasvetijo prav vsake otroške oči. V otroškem šotoru bodo studio za peko keksov, delavnica za izdelovanje, pripovedovalni kotiček in igrišče, prepevalo pa se bo tudi otroške adventne pesmi.

Več najdete TUKAJ. 

Linz: Adventni čas ob Donavi
Kdor pride v mesto ob Donavi, se zavestno odloči, da bo opustil svoje stare navade in se podal v nova doživetja, ki jih ne bo tako zlahka pozabil. Advent je namreč čas, v katerem si številni ljudje vsako leto zadajo, da se bodo nečemu odpovedali. V sproščenem vzdušju neposredno ob reki, prestavijo obiskovalci Linza „eno prestavo nižje“, se zadržujejo znotraj in pozabijo na stres vsakdanjika. Najkasneje na romantični vožnji z ladjo ali na sprehodu skozi praznično osvetljen center mesta bo vsak začutil božično vzdušje.
Ob začetku zime tako pri vašem nakupovanju ne sme manjkati obisk linških advetnih tržnic. Te bodo 18. novembra odprle svoja vrata in po celem mestu širile vonj punča, kandiranih mandljev in pečenic. Božične stojnice se nahajajo na glavnem trgu, na božičnem trgu v linškem Volksgartnu in v zimskem marketu na trgu Pfarrplatz, ki so trije največji trgi tega mesta ob Donavi. Tukaj bo vsakdo preživel prijetne ure v božičnem vzdušju.

Več informacij.

Salzburški advent
Vrhunec salzburške zime so poleg pohoda parkeljnov, ki se ga udeleži nekaj sto postav z dolgimi kosmatimi kožuhi in vražjimi maskami, z ljubeznijo oblikovane božične tržnice z božičnim sejmom. Ob vznožju trdnjave Hohensalzburg, ki stoji neposredno ob salzburški katedrali, se odvija svetovno znani salzburški božični sejem. Najstarejši avstrijski božični sejem vzbuja z vonjem po fini božični peki, kuhanemu vinu, vročih maronih, kadilu, plemeniti umetni obrti in razmišljujočim glasbenim programom v obiskovalcih pravi božični duh.
Predvsem pri družinah je zelo priljubljen adventni čar Hellbrunna, ki nudi jahanje ponijev, pečenje klobasic na tabornem ognju in očarljivi živalski vrt za božanje.
Ponudba je z mirnimi božičnimi koncerti in s tradicionalnim adventnim petjem naravnost popolna.

Sveta noč
Iz Salzburga izvira tudi najbolj znana božična pesem. Sprehodite se lahko po sledeh Josefa Mohra, pisca besedila tradicionalne božične pesmi „Sveta noč“. V slikoviti kapeli v Oberndorfu, nedaleč vstran od Salzburga, so to pesem krstno uprizorili leta 1818.

Smučanje in kultura
Za vse športne nadušence, ki želijo umetnost, kulturo in nakupovanje združiti s smučanjem, obstaja smučarski shuttle, tj. brezplačen avtobusni prevoz od Salzburga do Flachaua (Ski amadé), največjega avstrijskega združenja smučišč, vsak dan od 23. 12. 2017 do 18. 3. 2018.

Več informacij vas čaka TUKAJ.