Pajki

Enostavni triki, s katerimi boste pregnali nepovabljene goste

zf
21. 10. 2017, 09.00
Deli članek:

Pajki so v naših domovih načeloma neškodljivi, vendar so za marsikoga prava strah in groza. V nadaljevanju vam predstavljamo trike, ki bodo preprečili, da bi si pajki v vašem domu spletali mreže.

Dreamstime
Strah pred pajki je prisoten pri 55 odstotkih žensk in 18 odstotkih moških.

Če ste tudi vi med tistimi, ki se na smrt bojijo pajkov, vam bodo naslednji triki zagotovo v pomoč, da se vam ne pojavijo pred očmi. Stara ljudska vraža sicer pravi, da pajki prinašajo srečo, vendar mnogim vseeno hitro pokvarijo dan. Da jih preženete, morate seveda pogosteje poprijeti za sesalno cev ali metlo, a če se jim želite izogniti na bolj »naraven« način, preizkusite naslednje trike.

POPROVA META

Večina žuželk, med njimi tudi pajki, sovraži vonj poprove mete. Osvežite prostor z dišečo mešanico eteričnega olja in odženite nadlogo. V plastenko nalijte nekaj vode in dodajte eterično olje poprove mete. Popršite po prostoru, predvsem po kotih in ob oknih, kjer pajki najdejo vhod v vaše stanovanje. Olje poprove mete medtem dobro deluje na ljudi – uporablja se za inhalacijo, izboljšuje koncentracijo in blaži glavobol.

Dreamstime
Pajki ne marajo vonja citrusov.

CITRUSI

Pajki prav tako ne marajo vonja citrusov, zato lahko olje poprove mete zamenjate z eteričnim oljem citrusov. Lahko pa uporabite lupine pomaranč in limon in jih nastavite po kotih. Nastavite jih tudi na radiator in osvežite prostor.

Dreamstime
Kostanje razporedite po prostoru in naženite pajke.

KOSTANJ

Pajki ne marajo kostanjev. Razporedite jih po prostoru, nekaj jih nastavite tudi na okensko polico. Bodite kreativni in izdelajte jesensko dekoracijo, ki bo privabljala poglede obiskovalcev in preprečila obisk groznih pajkov. Dekoracija iz kostanja bo pajke odganjala več mesecev, pazite le, da se medtem v njej ne naselijo molji.

TOBAK

Tudi vonj tobaka pajkom ni pogodu. Tako kot agrume ga postavite na mesta, kjer se pajki pogosto zadržujejo. Lahko pa pripravite razpršilo iz tobaka in vode ter ga popršite po teh predelih stanovanja.