Nenavaden pristop

VIDEO: Kaj se je dogajalo v oddaji v živo nacionalne televizije?

R.T.
12. 10. 2017, 10.42
Posodobljeno: 12. 10. 2017, 15.08
Deli članek:

Družbena omrežja vrvijo. Nenavaden pristop k vodenju informativnih oddaj na TV Slovenija je sprožil številna ugibanja.

Primož Lavre
RTV Slovenija ima novega generalnega direktorja.

"Ali je Tanja Gobec, ki bo vodila Odmeve na TVS bolna ali hik, hik?" je bilo le eno od številnih vprašanj in ugibanj, ki so v večernih urah zaokrožila po twitterju med gledalci Slovenske kronike, informativne oddaje na TV Slovenija. 

Opozorili so na nekoliko nenavaden način, na katerega je napoved za oddajo Odmevi naredila voditeljica Gobčeva. Voditelj Slovenske kronike Ivo Kores je voditeljci Odmevov zastavil klasično vprašanje: "Tanja Gobec, dober večer. Kakšna bo vsebina?" Gobčeva pa je odgovorila: "Dober večer. Ivo, Bora Đorđevića ne moremo preseči v domu za ostarele. Lep dober večer, spoštovani gledalci..." je nadaljevala z napovednikom oddaje, v kateri prispevka o pevcu skupine Riblja Čorba ni bilo. Kaj naj bi pravzaprav pomenila uvodna pripomba voditeljice v napovedi, je nekako nerodno obviselo v zraku ...  

Kasneje so številni na družbenih omrežjih opozorili na nenavaden govor dolgoletne in priznane novinarke ter voditeljice tudi v oddaji Odmevi, ki jo je vodila čez dobri dve uri in v kateri so med drugim predvajali tudi njen pogovor z Gregoryjem H. Watsonom v angleškem jeziku.

Gledalci in plačniki obveznega RTV prispevka so še opozorili, da v primeru, če se voditeljica ni počutila dobro, bi morali njeni nadrejeni poiskati ustrezno rešitev in ji ne bi smeli spustiti pred kamero.

Iz RTV odgovarjajo ...

RTV Slovenija je na spletni strani okoli 14.30 ure objavila pojasnilo, ki ga navajamo v celoti:

Spoštovani,

nastop voditeljice v napovedniku oddaje Odmevi, dne 11. oktobra 2017, je bil posledica osebne stiske in stresa, a brez dvoma neprimeren in ni ustrezal standardom javnega nastopanja.

Vodstvo RTV Slovenija okoliščine neljubega dogodka že preučuje in bo sodelavki nudilo vso potrebno pomoč ter ukrepalo v skladu s postopki in pravili, ki so predvideni za take primere.

Vsem gledalcem se iskreno opravičujemo in dogodek obžalujemo.

RTV Slovenija, javni zavod