Pod drobnogledom Blanke Pušnik

Numerološka analiza predsedniških kandidatov

snč
11. 10. 2017, 06.50
Deli članek:

Numerologija je orodje za razvoj potencialov in neposreden napotek, kaj je za posameznika v določenem obdobju najbolje in kam naj ga pelje njegova pot. Kam naše predsedniške kandidate pelje njihova pot, je na osnovi rojstnih datumov in zaporedne številke na volilnih lističih preverila priznana numerologinja Blanka Pušnik.

Profimedia
Števila, ki jih ima in označujejo njegove lastnosti, so 1, 2, 7, 9, manjkajo pa mu števila 3, 4, 5, 6, 8.

Blanka Pušnik takole opiše področje: »Življenjske izbire se dogajajo na nivoju numeroloških matrik, saj od rojstva vstopamo v delovanje osebnih števil in v interakcijo z ljudmi, ki nosijo drugačen osebni zapis. Numerologija je polje neomejenih možnosti za vsakodnevno življenje in izgradnjo učinkovitih osebnih sistemov. Daje nam individualnost in hkrati nas opremi za sposobnost delovanja v velikih sistemih. Je bližnjica v razvoju tistih, ki si želijo potovati tja, kjer je njihov resnični pristan. Lahko je strategija ali napotek, lahko je orodje ali način dojemanja stvarnosti. Lahko je preskok od želje k uresničitvi.«

Suzana Lara Krause (SLS)

SLS
Samostojna podjetnica.

Glede na njen rojstni datum bi lahko rekli, da so danes dovoljene sanje. Gospa ima nedvomno predispozicije za vodenje, vendar je njena ambicija na ravni uspavane princese, in čeprav število ena nosi v sebi tudi zmago, njen proces še ni tako daleč. Gospa je v letu 2017 v energiji števila ena in začela je novo devetletno obdobje. To je verjetno tudi razlog za prebujeno ambicijo, ki pa se je vseeno začela prehitro in za zdaj pomeni zanjo samo dan neskončnih sanj. Če bi imela težnjo začeti kariero v politiki, naj jo začne graditi počasi, saj je šele na začetku. Ima sicer ambicije, nima pa razvitih orodij in njen humanitarni čut in čut za pravičnost sta še predvsem na osebni ravni in ne na ravni množic. Bi pa bilo zanimivo opazovati njen razvoj, če ne bo vrgla puške v koruzo. Energija števila ena je nedvomno tista, ki bi jo potrebovala za razmislek o tem, kam naprej. Naj si nekam shrani kroglico s številom ena in si postavi cilje.

Angelca Likovič (Za otroke)

Mediaspeed
Angelca Likovič (Za otroke) - upokojenka.

Zanimivost je, da je tudi gospa Likovič v letu 2017 v osebnem številu dve. Iz tega bi se morala naučiti marsikaj. Število dve ji nalaga, da je čas za pogled vase, za mirne energije,  povezovanje, harmonijo in za to, da bi se globoko zazrla vase in se vprašala, ali si tega procesa, v katerega je vstopila, sploh želi, saj ga je začela s popolnoma napačno energijo. Rojstnemu datumu pač ne more ubežati. Nekje v njej se skrivata močan human naboj in iskrena skrb za druge, ki pa jo vedno znova povozi globoka potreba po dokazovanju in izražanju volje. Ironija je, da bo dan volitev zanjo tudi dan, ko bi bilo bolje, če bi ostala doma in brala kakšno dobro knjigo. Hipni odzivi so daleč od tega, da bi delovala povezovalno, vendar navkljub vsem znamenjem na poti ne sliši namigov, kaj je zanjo dobro. Celo žreb v številu dve je pomežik, kaj naj letos počne.

Maja Makovec Brenčič (SMC)

Arhiv Svet24
Ministrica za izobraževanje.

Število tri je zanjo tudi drugače zanimivo število. Nakazuje ji pot, kamor stopa. Kakšen trening retorike ne bi škodil in število je ljubko, simpatično in sposobno velikih reči s srcem, saj je tudi njeno število življenjske poti. Okrepiti bi morala center moči v zunanji komunikaciji in biti bolj sproščena. Fokus leta 2017 je nekje drugje in oktobra ji število tri ne bo pomagalo. Podzavestno vprašanje, ali je sploh na pravem mestu, ji dobesedno izžema energijo števila tri. Priložnosti prihajajo v drugi obliki. Bolj bi ji koristilo, če bi bila takšna, kot pač je, in ne takšna, kot je strategija drugih zanjo.

Boris Popovič (Slovenija za vedno)

Martin Metelko/ M24
Koprski župan.

Večkrat bi moral dobiti to število. Delovanje znotraj vnaprej postavljenih okvirjev in protokolov pač ni zanj. Energija za velike podvige je strnjena v obliki ugajanja drugim in ta vlak je odpeljal. Meja kljub temu obstaja in to je predsedniška funkcija. Ni je v njegovem času, ker pač rad zamuja, in ni je v njegovem prostoru, ker pač ne doume, kje so njegove meje. Ja, število štiri ima kvalitete za takšno funkcijo, vendar v te čevlje gospod Popovič pač ne more stopiti. Če bi jo upošteval prej in načrtno gradil, bi ga število štiri podprlo. Žal pa je zamudil. Kot vedno.

Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija)

STA
Predsednik Zedinjene Slovenije.

Ah, ta teža pravice. Prav nič mu ne pomaga, da bi se sprostil in spontano poklepetal z nami o svojih načrtih. Nadeti si hoče obliko, znotraj katere ne bo mogel dihati. Število pet ga malce opozarja, da je na loteriji in da so tam dobitki pač redki. Premalo je vplačal, premalo se je premikal in dobil je pravzaprav odlično število, da bi končno malce pogledal vase in zadihal svež zrak, s polnimi pljuči, in potem šel malce pokukat zunaj meja. No, čas za polni vdih še ni nastopil. Sproščenost v komunikaciji, vera vase, šarm … kaj je že to? No, to je število pet. Ni pa to Andrej Šiško.

Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca)

Arhiv Svet24
Župan Kamnika

Tudi v letu 2017 je v osebnem številu šest. Izstopil je iz okvirjev med množico in zaživela je njegova notranja potreba, da bi deloval v dobro te množice. Kot pravi sam, je skrb za malega človeka tisto, kar ga vodi. Nega, skrb, svetovanje, sposobnost videti stiske ljudi so značilnosti tega števila. Tokrat ga žreb pelje v pravo smer, samo ne za to funkcijo. Lani je dobil krila za polet, se dvignil v višave, vendar ni računal, da bo množica tako velika, in samo število mu sporoča frustracijo osamelca, ki je prvi na vasi, med prijatelji, med sosedi, in ne v velikem in brezosebnem mestu. Narekuje mu pot, vendar to še ni prava oblika delovanja zanj. Avtoriteta ni sadež, ki ga bi lahko kar tako utrgal, ker je pač jesen.

Borut Pahor (neodvisni kandidat)

Arhiv Svet24
Aktualni predsednik.

Kot v pravljici. Glede na osebno število leta se kar malce zadržuje v komunikaciji. Po drugi strani pa je sedem število, ko se proces dogaja znotraj, v analizi, opazovanju, mirnih energijah, in glede na njegova osebna števila mu omogoča dober status opazovalca. V glavi se dogaja. Ker je njegovo osebno leto v znamenju števila pet in življenjske poti v številu pet, bi morala biti tudi sproščena komunikacija njegovo glavno orodje. Število sedem je najučinkovitejše takrat, ko ni dilem. Malce samoanalize pa ne škodi. Število sedem vzdržuje napetost do končne odločitve, če ne naredimo odločilnega prebojnega koraka. Bo čakal do zadnjega?

Ljudmila Novak (NSi)

Mare Vavpotič

To je število za vodje. Preskok v njenih kariernih ciljih se je zgodil, ker ima v osebnem številu leta 2017 število 1. Ambicija števila 1 je sicer združljiva z njenimi osebnimi števili, vendar ji število 8 sporoča, da je organizacija stvar načrta, strategije, in ne zanašanja na prijateljske namige, da je primerna za vodilne funkcije tega kova. Pravzaprav ona ni hladen vojaški ustroj, saj v sebi goji skrb za sočloveka. Delati bi morala na bolj sproščeni osebni karizmi. Je pa na poti. Število 8 ji sporoča, da je vse v načrtu in dobri organizaciji. Ta drugi del je malce zmanjkal, ker se je zanašala na zmožnost biti število 1, kar ni njena naravna bivanjska forma. Preveč strogo bi se držala protokola zaradi negotovosti. Število 8 se gradi počasi. Drugič …

Romana Tomc (SDS)

Bobo

Število ji daje okvir in možnost. Število 9 je humano, dela za dobro ljudi, je sposobno reagirati strastno in hkrati samozadostno. Pravzaprav ji daje širino. Nedvomno je dobro zanjo. Ne upošteva pa dovolj osebnega števila leta, ki ji nalaga sproščeno komunikacijo. Romana Tomc ima namig, saj je v številu 9 sposobnost medijskega komuniciranja najboljša, ko je govor sproščen, in ne preveč zavrt. Ne izkorišča vseh orodij, ki jih ima v rojstnem datumu. V številu 9 so veliki državniki, vendar samo modra kroglica še ni dovolj. Je pa začetek in tudi ona se je začela premikati. Sicer dve leti prepozno, pa vseeno … Edini problem števila 9 je, da včasih še samemu sebi ne zaupa dovolj in se to pač opazi.

Podobnosti

Romana Tomc in Borut Pahor imata skupen dan in mesec rojstva in števili, ki sta ju izžrebala, jima narekujeta samoanalizo in zadržana čustva. V skladu z delovanjem njunih osebnih števil pa bi morala biti oba bolj spontana in sproščena ter govoriti iz srca, z navdušenjem ter iztisniti iz sebe zadnje kaplje šarma. Strategi so verjetno obema naročili resno državniško zadržanost. Volivci pač niso strategi, in kadar delujemo v naravnem elementu obdobja in osebnih števil, smo sebi najbolj zvesti. Energija osebnih števil je nad energijo modrih kroglic. So pa kroglice zanimiv namig za tokratne predsedniške kandidate.

Svet24
Blanka Pušnik.