Zanimivosti

Na čarobnem Bledu osvežite dušo in telo

pr
19. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

Tek in nordijska hoja spadata med najbolj priljubljene športe, in ker smo Slovenci poznani kot narod, ki rad pomaga, smo se odločili združiti obe plati našega vsakdana.

Pomagate lahko že danes!
Sredstva lahko nakažete na TRR SI56 0510 0801 5311 248 (odprt pri Abanki, d. d.), pri čemer v NAMEN NAKAZILA vpišite Dobrodelni Svet24, kot SKLIC vpišite CHAR in potem 00 2017-datum nakazila. Lahko pa pošljete SMS z vsebino KROG5 na številko 1919 in prispevate pet evrov.

Zato se bomo v soboto, 23. septembra, družili in gibali za dober namen na Bledu, kjer bo potekal Dobrodelni dan za družine otrok s posebnimi potrebami. Vsa zbrana sredstva bomo razdelili med družine teh otrok. Njihove zgodbe smo vsak četrtek predstavljali v časopisu Novice Svet24, na spletni strani novice.svet24.si in na spletni strani odkrito.si. Merjenja časa ne bo, dogodek je netekmovalne narave, namenjen v prvi vrsti dobrodelnosti in druženju.

TEK

Tisti nekoliko lažjih nog se boste lahko preizkusili v teku okrog Blejskega jezera, odločili se boste lahko za en (6 kilometrov) ali dva kroga (12 kilometrov). V sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija smo poskrbeli tudi za najmlajše, ki jih lahko prijavite na Zdravkov otroški tek, 150-metrsko preizkušnjo po Promenadi. 

NORDIJSKA HOJA

Proga pohoda na 3,5 kilometra: startali bomo na centralnem prizorišču ob Blejskem jezeru pod Festivalno dvorano. Od tam se bomo po zahodni strani jezera pod grajskim hribom sprehodili mimo odprtega kopališča do zaliva Mala Zaka z etapnim ciljem v Olimpijskem veslaškem centru, od koder se bomo po krajšem postanku vrnili na izhodiščni prostor.

M24
Dobrodelni Svet24 Piran

Proga pohoda na pet kilometrov: startali bomo na centralnem prizorišču ob Blejskem jezeru pod Festivalno dvorano. Od tam bomo krenili po zahodni strani jezera pod grajskim hribom do odprtega kopališča, kjer bomo zavili na pot po gozdnatem pobočju na Blejski grad. Na ploščadi pred gradom bomo opravili gimnastične vaje. Pot bomo nadaljevali po Višcah, gozdni poti do potoka Jezernica, ki ga bomo prečkali in se nato po lokalni cesti spustili proti Mali Zaki z etapnim ciljem v veslaškem olimpijskem centru. Od tam se bomo vrnili na izhodiščni prostor. Pohod bomo opravili v dveh urah.

LICITACIJE
Med dogodkom lahko pričakujete tudi licitacijo športnih artiklov, med drugim podpisanega dresa in rokavic Jana Oblaka, podpisanega dresa slovenske košarkarske reprezentance, podpisanih dresov NK Olimpija in NK Maribor ter košarkarske žoge s podpisi igralcev filma Košarkar naj bo.

Proga pohoda na osem ali 10 km: startali bomo na centralnem prizorišču ob Blejskem jezeru pod Festivalno dvorano in se sprehodili po zahodni strani jezera pod grajskim hribom do odprtega kopališča, se odcepili proti grajskemu hribu na označeno utrjeno pot po gozdnatem pobočju in se povzpeli na Blejski grad. Na ploščadi pred gradom bomo opravili skupinsko vodene gimnastične vaje in prikazali nekaj tehnik uporabe palic med hojo. Pot bomo nadaljevali po gozdni poti do potoka Jezernica, ga prečkali in se po lokalni cesti spustili proti Mali Zaki do Olimpijskega veslaškega centra. Pot bomo nadaljevali po obalni poti do Velike Zake in se po nekaj 100 metrih obrnili proti jugu na pobočje hriba Ojstrica. Razdelili se bomo v dve skupini. Pohodniki na 10 kilometrov se bodo strmo vzpeli po zelo zahtevni in na enem mestu z jeklenico varovani gozdni poti na Malo Ojstrco. Po postanku se bodo spustili nazaj do jezera. Razgleda željni se lahko ob poti nazaj povzpnejo še na eno razgledno točko, Ojstrico – ciljno točko druge skupine (pohod 8 km ), ki je tik ob njihovi povratni poti s približno 50-metrskim vzponom. Pohoda bomo opravili v štirih urah.

PRIJAVE

Še do jutri bodo odrasli ob prijavi za tek ali nordijsko hojo plačali 15 evrov (na dan dogodka bo treba plačati pet evrov več), otroci do 15. leta pa pet evrov. Vsak udeleženec prejme topel obrok, vodo in darilno vrečko z majico in promocijskimi izdelki pokroviteljev.