Smrtonosno rjovenje

VIDEO: Trop opic dobesedno umrl od strahu

R.T.
12. 9. 2017, 10.45
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 10.58
Deli članek:

Rjovenje tigra je na smrt prestrašilo trop dvanajstih opic, ki so istočasno umrle zaradi srčne kapi.

You Tube / zajem zaslonske slike
Opice je ubil strah.

Prebivalci so na gozdni jasi naleteli na trop mrtvih opic in bili začudeni nad prizorom skupinske smrti. Najprej so domnevali, da so živali umrle zaradi zastrupitve, vendar je obdukcija razkrila, da so vse živali v istem času umrle zaradi srčne kapi. Skupina veterinarjev v okraju Kotwali Mohammadi v indijski zvezni državi Uttar Pradesh je opravila preiskavo in ugotovili so, da je bil najverjetnejši vzrok pogina opic, strah, ki so ga doživele ob rjovenju tigra v njihovi bližini.

“Po opravljeni obdukciji smo v mrliško poročilo zapisali ugotovitev, da so opice umrle zaradi nenadne ustavitve bitja srca, ki je nastopilo kot posledica srčne kapi,” je povedal veterinar Dr. Sanjeev Kumar. “Opice je verjetno na smrt prestrašilo rjovenje katerega od tigrov, ki pogosto prečkajo tisto območje.”

Gozdni delavci so poginule opice našli v ponedeljek in pretresljivi video posnetek prikazuje, kako jih pobiralo in spravljajo v polivinilaste vreče. Tudi prebivalci bližnje vasi so potrdili, da so tam pogosto prisotni tigri in da so v času smrti opic slišali rjovenje pošastne zveri.