POPOLN ODKLOP

Preživite dopust na popolnoma drugačen način

lj
8. 8. 2017, 07.10
Deli članek:

Poletje je lahko podobno vsem prejšnjim, lahko je nepozabno na nov način. Doživite nekaj, kar boste še dolgo pomnili. Včasih je za to potrebna samo dobra ideja.

Dreamstime
Privoščite si pogled iz ptičje perspektive.

Kdaj ste nazadnje naredili nekaj prvič? Če je že dolgo tega, je skrajni čas, da preizkusite katero izmed spodnjih aktivnosti in si poženete kri po žilah.

Kljub majhnosti se lahko v Sloveniji pohvalimo s prečudovito naravo in aktivnostmi, ki kar vabijo, da jih obiščemo. Če si želite adrenalina, vam svetujemo, da se odpravite v Bovec. Obiščite največji zipline park v Evropi in se spustite po žici visoko nad drevesi. Premagajte 250 metrov višinske razlike in 4,5 kilometra poti. Med adrenalinskim spustom boste dosegli hitrost od 40 do 60 kilometrov na uro, ob čemer boste priča nepozabnemu razgledu in občutku svobode. Za več kot dve uri zabave in navdušujočih spustov boste plačali 59 evrov na osebo.

Dreamstime
Poženite kri po žilah in dvignite adrenalin s skokom v tandemu.

Preizkusite se na najstrmejšem ziplinu na svetu, ki se začne na vrhu skakalnice v Planici in zaključi pri njenem vznožju. Za tamkajšnje doživetje boste odšteli 25 evrov.

Kam še?

dreamstime
Supanje je prijetna in sproščujoča ohladitev za vse starosti.

V Sloveniji imamo kar precej adrenalinskih parkov, najvišji (adrenalinski park Storž) se nahaja blizu Škofje Loke in se ponaša z najvišjo gugalnico v Sloveniji. Zabavo v adrenalinskem parku obljubljajo tudi v Bohinju, na Ljubelju, v Tolminu, na Pohorju in v Hočah pri Mariboru. Velja omeniti, da smo jih našteli le za vzorec.

Balon ali skok v tandemu?

Omislite si polet z balonom. Zanj boste pri letalskem in navtičnem društvu Pegaz plačali 130 evrov na osebo, enako ceno ima podjetje Abstel.

Še več adrenalina lahko doživite ob skoku s padalom v tandemu, ki predstavlja najvarnejšo in hkrati najenostavnejšo obliko padalstva, za katero je potrebnih najmanj priprav. V padalskem centru Skydive Maribor vam izkušnjo ponujajo za 180 evrov. Pri podjetju Xsport boste za skok odšteli 179 evrov, medtem ko pri podjetju Prosti pad računajo 190 evrov.

Supanje je letos »in«

Preizkusite tudi najljubši vodni šport leta, supanje (stoječe veslanje na deski). Enourna izposoja na Bohinjskem jezeru stane 9 evrov, v bližini kampa Radenci ob Kolpi in na Velenjskem jezeru 5, medtem ko vas bo enourna izposoja pri podjetju Landestrost (na reki Krki) stala 10 evrov. Zasupate lahko še na Šmartinskem jezeru, po rekah Ljubljanici in Savinji (v kampu Menina) in še kje. Sup si lahko izposodite tudi v trgovinah Hervis, tam boste za celodnevno izposojo plačali 4,99 evra. Torej manj, kot bi kjerkoli drugje plačali za enourno izposojo.