Horoskop in dišave

Dišeča omama za dan žena

mb
7. 3. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

8. marec je tik pred durmi. Vsakdo ima ženo, mamo, dekle ali babico, ki bi ji rad podaril nekaj lepega. Dišave so vedno zaželeno darilo, a kaj ko jih je toliko vrst.

Profimedia
Nekaterim ženskam ugajajo čutne parfumske note, drugim pa čim bolj nežne.

Pobrskali smo med zodiakalnimi znaki in preverili, kakšen vonj najbolj ugaja vsakemu od njih.

V astrologiji namreč prav vsakemu nebesnemu znamenju pripada dišava, ki mu je pisana na kožo. Času primerno smo se tokrat posvetili ženskim predstavnicam znamenj.

Velja pa tudi nekaj splošnih pravil, ki vam bodo olajšala izbiro. Zodiakalni znaki so namreč razdeljeni v štiri skupine: zemeljske, vodne, ognjene in zračne. Za vsakega od teh elementov so značilne dišavne note, ki so jim posebej ljube.

Ognjena znamenja obožujejo dišave, ki pustijo vtis. Všeč jim je, da prostor, ki so ga že davno zapustile, diši po njih. Zračna znamenja se najbolje počutijo ovita v dišave, ki poudarjajo njihovo erotičnost. Za predstavnice zemeljskih znamenj priporočajo dišave, ki vsebuje izvlečke začimb, a ne smejo biti premočne. Dišave vodnih znamenj naj bodo čim bolj čutne, rade imajo namreč tople vonje z rahlim pridihom cvetlic.

Dreamstime
Tudi v zvezi z dišavami za nasvet lahko povprašamo zvezde.

Ovnice

Privlačijo jih čutne dišave (mošus, poper, mira) in sveži vonji pomadi, ki jim dvignejo razpoloženje.

Bikice

Navdušujejo jih nežne in sofisticirane vonjave – vrtnica, jasmin, jantar, sandalovina in bergamotka.

Dvojčice

Najbolj jim ustrezajo sveži vonji, kot so muškatni orešček, narcise, koriander. Začimbne note sandalovine in hrastovega maha pa jih napolnijo s toplino.

Rakovice

Njihova romantična duša prisega na globoke vonjave, kot so jasmin, pačuli, črni ribez, vanilija, cimet in lotos.

Levinje

Njihovi vonji so pisani in elegantni, pogosto vezani na lesene note. Nikakor ne morete zgrešiti, če jim podarite dišavo z nageljnovimi žbicami, pačulijem ali rožmarinom.

Tehtnice

Njihova dišava mora biti lahka, romantična, sladka. Note, ki jim prinašajo veselje, so lilija, med, hijacinta, dišeča smola in vijolica.

Škorpijonke

Vonji, ki jih prevzamejo, so omamni in strastni. Kakovost je zanje pomembnejša od količine, zato jim izberite le najboljše, vsebujejo pa naj note mošusa, grenivke, sandalovine in vanilije.

Strelke

Obožujejo čutne in elegantne parfume. Najprimernejše note zanje so cedra, nagelj, sivka, jasmin, mira in tudi citrusi.

Kozoroginje

Najbolje se počutijo, kadar so odete v sveže, čiste parfume. Njihove najljubše note vključujejo mošus, rožni les, tobak, jasmin, mah in zelišča.

Vodnarke

Parfumi, s katerimi jih boste navdušili, so preprosti in elegantni, Cipresa, vrtnica, pomaranča in mandarina so njihove najljubše note.

Ribice

Nanje je težko narediti vtis z navadnim parfumom. Najboljša izbira so nežni vonji, ki ustrezajo njihovi čustvenosti: koriander, sivka, janež, magnolija in vijolica.