Zanimivosti

Primerjava cen: cvetje za dan žena

Lara Jelen
7. 3. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dan žena je pomemben mednarodni praznik žensk, ko praznujejo ekonomsko, politično in socialno enakopravnost. Že utečena navada je, da jih na ta dan počastimo s cvetjem, in glede na svoj simbolični pomen so še posebej primerni nageljni.

profimedia
V številnih krajih socialističnih držav je bil rdeči nagelj simbol feminističnega gibanja, zato so se ženske med seboj obdarovale z rdečimi nageljni. Tradicija se je ponekod ohranila vse do danes.

Preverili smo, po kakšni ceni trenutno prodajajo nageljne in nekatere druge cvetlice, ki jih radi podarjamo ob dnevu žena. Izbire je več kot dovolj, cene pa so precej ugodne. Le da so v trgovinah včasih rože precej »zdelane«.

Že večkrat smo opazili, da so rože, ki smo jih hoteli kupiti v trgovini, stale v vedru brez vode in bile temu primernega videza. A cena je bila enaka tisti, ki obljublja kakovost. Videz rož se sicer razlikuje že od poslovalnice do poslovalnice. Če je cvetje bolj ubogo, ga raje pustite na policah in se odpravite drugam. Uvelo cvetje ne bo v poklon nobeni ženski.

splet
Tudi pomladno cvetje je odlična izbira za darilo.

Nageljni so prva izbira

Nagelj ima za Slovence pomembno simboliko. Je slovenski nacionalni in ljudski simbol, pa tudi simbol 8. marca, zato ne sme manjkati v šopkih, ki jih boste podarjali na ta dan. Marsikje je bil rdeči nagelj simbol feminističnega gibanja. Zato bo dovolj že en cvet, ki bo ženski, ki jo cenite in spoštujete, prenesel pomembno sporočilo. Nagelj lahko v cvetličarni kupite že za en evro. V spletni cvetličarni Oaza boste denimo za rdeči velikocvetni nagelj z belo obrobo plačali 0,97 evra, za bordo rdeči mnogocvetni nagelj pa 1,22 evra. V cvetličarni Gardenia nageljne prodajajo po 1,50 evra. V cvetličarnah so med cenejšim cvetjem, zato se ne bojte zaviti vanje. Sploh ker boste nageljne zaman iskali v Lidlu in Hoferju; sporočili so, da jih ne bo v njihovi ponudbi. Namesto teh ob dnevu žena v Hoferju prodajajo dvostebelne slovenske orhideje po ceni 6,49 evra, medtem ko so se v Lidlu odločili ponuditi šopek, v katerem prevladujejo gerbere, za 5,99 evra. Boste pa nageljne našli v Sparu, kjer šopek petih nageljnov stane 2,99 evra. A moramo priznati, da so tisti v cvetličarni videti veliko bolj glamurozni.

splet
Dovolj je že samo en cvet, ki bo ženski, ki jo cenite in spoštujete, prenesel pomembno sporočilo.