Rušenje predsodkov

Prvič predvajali poljub dveh gejev v otroški animirani seriji

D. B.
2. 3. 2017, 13.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Disney se je ta teden zapisal v zgodovino, pišejo ameriški mediji.

Disney-Pixar

Na televizijskem kanalu Disney Channel v seriji Star vs. The Forces of Evil so prvič v otroškem animiranem filmu oziroma seriji prikazali poljub istospolno usmerjenih. V epizodi omenjene otroške nadaljevanke pa ni pikazan le eden, ampak štirje poljubi istospolno usmerjenih parov.

Disney se je ta teden zapisal v zgodovino, pišejo ameriški mediji. 

Animirana serija sicer prikazuje princeso Star Butterfly, ki živi na Zemlji s prijateljem Marcom Diazom. V omenjeni epizodi Star in Marco obiščeta koncert svoje najljubše glasbene skupine. Med izvajanjem ene od pesmi se vsi pari v občinstvu začnejo poljubljati, med njimi sta tudi dva homoseksualna ter dva lezbična para.
Kot še poročajo mediji, je pohvale vredno to, da ti pari niso prikazani posebej, zaradi česar bi se lahko sklepalo, da gre za nekaj drugačnega, ampak se poljubljajo med občinstvom, skupaj z ostalimi pari. S tem so avtorji serije želeli pokazati, da ni razlike med istospolno in heterospolno usmerjenimi pari.  

Sicer pa serija Star vs. The Forces of Evil ni prva animirana serija, v kateri lahko vidimo istospolno usmerjene pare. V seriji Gravity Falls so v zadnji epizodi razkrili, da imata dva izmed junakov serije razmerje, v seriji Good Luck Charlie pa obstaja lik, katerega starši so istospolno usmerjeni. A v nobeni od omenjenih serij nismo mogli videti poljuba dveh istospolno usmerjenih, piše Večernji.hr.